| Kalkun haudumas | |
|
|
Autor | Teade |
---|
väike päike
Postituste arv : 2 Age : 43 Asukoht : ida-virumaa Registration date : 16/02/2012
| Pealkiri: Kalkun haudumas 26.05.13 22:17 | |
| Tere. Kuna olen alles algaja kalkunipidaja,siis tekkis sellega seoses küsimus. Nimelt on asi selles, et emakalkun istub juba mõnda aega pesal. Vahel käib ka pesalt ära, aga see on ainult korraks.Alguses sai munad alt ära korjatud, ning siis ta munes aeg-ajalt uue muna.Mõni päev tagasi panin kolm muna alla.Nüüd vaatasin, et pesas on hoopis neli muna Enne munade lisamist sai paar päeva kontrollimas käia,ning siis ta istus kogu aeg tühjal pesal.Kas ta siis muneb vahepeal juurde...Kui juurde minna, siis pahiseb imelikult ja ajab ennast puhevile, paar korda on ka nokaga virutanud.Sellest siis küsimus, kas ta nüüd siis ikka tõesti haudub.Mulle tundub see lihtsalt natuke veider... | |
|
| |
Jaanikese Muneja
Postituste arv : 218 Age : 55 Asukoht : Tartumaa Registration date : 24/05/2011
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 26.05.13 23:32 | |
| Tõenäliselt haub. Mul munes ka eelmine aasta algul mõne muna juurde, ei tea ehk kiirustasin munade allapanekuga veidi, kuigi istus enne ikka mitu äeva juba. Ega sest suurt muud muret ole, ainult tibud kooruvad ju samuti erineval ajal ja siis ei pruugi mammienam lõpuni istuda- selle vastu aitab kui esimesed tibud algul alt ära korjata ja hiljem tagasi sokutada. | |
|
| |
väike päike
Postituste arv : 2 Age : 43 Asukoht : ida-virumaa Registration date : 16/02/2012
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 26.05.13 23:52 | |
| Võibolla on tobe küsimus, aga mida isased sel ajal teevad..... Minul istuvad nad koguaeg laudas emase ligidal(mul on ühe emase kohta seni veel 2 isast),vahest ei käi isegi söömas.Alles eile sai nad õrrelt alla sööma tõsta. Siis olid küll väga näljased, sõid söögiküna tühjaks.Välja ei lähe nad ammugi. Äkki on asi selles, et mul on kalkunid kanadega koos ja pärlkukk on kalkunite peale väga tige.Kogu aeg ajab taga.Ka siis, kui kanad kukega väljas, ei tule nad sööma.Kalkunid saavad mul suvel aastaseks, kas nad muutuvad veel julgemaks ka kuke suhtes. | |
|
| |
Jaanikese Muneja
Postituste arv : 218 Age : 55 Asukoht : Tartumaa Registration date : 24/05/2011
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 27.05.13 2:12 | |
| Ma ei tea, aga minu omad käivad küll väljas ja ei sega neid ei kanad, pärlid haned ega ka pardid. Mul on just pärlid ja kalkunid pigem just sõbad, st enamasti on nad ikka koos, nii kanaaias kui ka siis kui üle aia õue peale jalutama tullakse.
Minu kogemuse järgi ei ole 2 isa eiti hea. Mul oli eelmine aasta ka 2 isa ja 2 ema, tulemuseks oli see, et viljastuvus oli väike. | |
|
| |
JMaret Tibu
Postituste arv : 49 Age : 49 Asukoht : Ida-Viru Registration date : 22/08/2013
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 22.01.14 5:46 | |
| Kui ruttu peale noore emakalkuni munema hakkamist sobib hautamiseks mune korjama hakata? Ega tegelikult pole ju näinud, kas papakalkunist üldse asja on... | |
|
| |
mesinik36
Postituste arv : 1 Age : 49 Asukoht : harjumaa Registration date : 02/05/2014
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 02.05.14 20:52 | |
| meil kiirelt isa kalkunit vaja mammi ahisab kukke juba kus saab isa kalkuni | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 02.05.14 23:02 | |
| Kes seletaks mulle asja ära, miks kasutajad ei saa aru kuhu käivad ostu- ,vahetus- ja muud soovid, vaid kirjutavad lindude teema alla ? | |
|
| |
Janno Muneja
Postituste arv : 306 Age : 46 Asukoht : Järvamaa Registration date : 01/05/2009
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas 03.05.14 23:32 | |
| Ma ka päris mitmeid juhatanud õigesse teemasse . Aga mind häirib pigem see,et sellest jutust ei saa suht sittagi aru,kui ei kasutata kirjavahemärke | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Kalkun haudumas | |
| |
|
| |
| Kalkun haudumas | |
|