KODULINDUDE FOORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KODULINDUDE FOORUM

Missioon: soodustada lindudega tegelemist

PealehtPealeht  Latest imagesLatest images  RegistreeriRegistreeri  Logi sisse  

Kalkun haudumas

Go down 
+2
Jaanikese
väike päike
6 posters
AutorTeade
väike päike

Female
Postituste arv : 2
Registration date : 16/02/2012

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty26.05.13 22:17

Tere.
Kuna olen alles algaja kalkunipidaja,siis tekkis sellega seoses küsimus. Nimelt on asi selles, et emakalkun istub juba mõnda aega pesal. Vahel käib ka pesalt ära, aga see on ainult korraks.Alguses sai munad alt ära korjatud, ning siis ta munes aeg-ajalt uue muna.Mõni päev tagasi panin kolm muna alla.Nüüd vaatasin, et pesas on hoopis neli muna Enne munade lisamist sai paar päeva kontrollimas käia,ning siis ta istus kogu aeg tühjal pesal.Kas ta siis muneb vahepeal juurde...Kui juurde minna, siis pahiseb imelikult ja ajab ennast puhevile, paar korda on ka nokaga virutanud.Sellest siis küsimus, kas ta nüüd siis ikka tõesti haudub.Mulle tundub see lihtsalt natuke veider... Rolling Eyes
Tagasi üles Go down
Jaanikese
Muneja
Jaanikese

Female
Postituste arv : 218
Registration date : 24/05/2011

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty26.05.13 23:32

Tõenäliselt haub. Mul munes ka eelmine aasta algul mõne muna juurde, ei tea ehk kiirustasin munade allapanekuga veidi, kuigi istus enne ikka mitu äeva juba.
Ega sest suurt muud muret ole, ainult tibud kooruvad ju samuti erineval ajal ja siis ei pruugi mammienam lõpuni istuda- selle vastu aitab kui esimesed tibud algul alt ära korjata ja hiljem tagasi sokutada.
Tagasi üles Go down
väike päike

Female
Postituste arv : 2
Registration date : 16/02/2012

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty26.05.13 23:52

Võibolla on tobe küsimus, aga mida isased sel ajal teevad..... Embarassed Minul istuvad nad koguaeg laudas emase ligidal(mul on ühe emase kohta seni veel 2 isast),vahest ei käi isegi söömas.Alles eile sai nad õrrelt alla sööma tõsta. Siis olid küll väga näljased, sõid söögiküna tühjaks.Välja ei lähe nad ammugi. Äkki on asi selles, et mul on kalkunid kanadega koos ja pärlkukk on kalkunite peale väga tige.Kogu aeg ajab taga.Ka siis, kui kanad kukega väljas, ei tule nad sööma.Kalkunid saavad mul suvel aastaseks, kas nad muutuvad veel julgemaks ka kuke suhtes.
Tagasi üles Go down
Jaanikese
Muneja
Jaanikese

Female
Postituste arv : 218
Registration date : 24/05/2011

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty27.05.13 2:12

Ma ei tea, aga minu omad käivad küll väljas ja ei sega neid ei kanad, pärlid haned ega ka pardid. Mul on just pärlid ja kalkunid pigem just sõbad, st enamasti on nad ikka koos, nii kanaaias kui ka siis kui üle aia õue peale jalutama tullakse.

Minu kogemuse järgi ei ole 2 isa eiti hea. Mul oli eelmine aasta ka 2 isa ja 2 ema, tulemuseks oli see, et viljastuvus oli väike.
Tagasi üles Go down
JMaret
Tibu

Female
Postituste arv : 49
Registration date : 22/08/2013

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty22.01.14 5:46

Kui ruttu peale noore emakalkuni munema hakkamist sobib hautamiseks mune korjama hakata? Ega tegelikult pole ju näinud, kas papakalkunist üldse asja on...
Tagasi üles Go down
mesinik36

Male
Postituste arv : 1
Registration date : 02/05/2014

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty02.05.14 20:52

meil kiirelt isa kalkunit vaja mammi ahisab kukke juba kus saab isa kalkuni
Tagasi üles Go down
Admin
Admin
Admin

Male
Postituste arv : 1072
Registration date : 19/02/2008

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty02.05.14 23:02

Kes seletaks mulle asja  ära, miks kasutajad ei saa aru kuhu käivad ostu- ,vahetus- ja muud soovid, vaid kirjutavad  lindude teema alla ?
Tagasi üles Go down
https://kodulinnud.forum.co.ee
Janno
Muneja
Janno

Male
Postituste arv : 306
Registration date : 01/05/2009

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty03.05.14 23:32

Ma ka päris mitmeid juhatanud õigesse teemasse Smile. Aga mind häirib pigem see,et sellest jutust ei saa suht sittagi aru,kui ei kasutata kirjavahemärke
Tagasi üles Go down
Sponsored content

Kalkun haudumas Empty
PostitaminePealkiri: Re: Kalkun haudumas   Kalkun haudumas Empty

Tagasi üles Go down

Kalkun haudumas
Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
 Similar topics
-
» imelik kalkun
» Inkubaatori kalkun hauduma?