| Inkubaatori kalkun hauduma? | |
|
|
Autor | Teade |
---|
siiri Noorlind
Postituste arv : 94 Asukoht : Jõgeva/Lääne-Virumaa Registration date : 21/02/2009
| Pealkiri: Inkubaatori kalkun hauduma? 25.02.09 7:48 | |
| Olen kuulnud, et inkubaatorist tulnud linnud ei pruugi hauduma hakata ise. Sooviks infot, kui vettpidav see on. Saime nüüd oma linnukesele mehe kõrvale. Tahaks lihtsalt teada, kas lootus tibusid saada on väga mõtetu? | |
|
| |
kross Muneja
Postituste arv : 491 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 27/03/2008
| Pealkiri: vale puha 25.02.09 8:22 | |
| Seda juttu olen minagi kuulnud aga usu mind vale puha.Inkubaatoris hautatud kalkun läheb ilusti hauduma ja haub ka ilusti tibud välja.Nii,et seda jama ära usu. | |
|
| |
kross Muneja
| Pealkiri: inkubaatori kalkun 25.02.09 8:32 | |
| Mul endal ka inkubaatoris koorunud kanad ja kalkunid,sama moodi munevad,hauduvad ja tibukesed kooruvad nagu teistelgi. | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 25.02.09 8:55 | |
| Kuskil vist olen juba öelnud, et konsulteerisin selllel teemal ka kunagise Kurtna linnukasvatuse veterinaariga, ja tema ka lükkas selle väite ümber | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: haudumine 25.02.09 10:25 | |
| vaat, et su isakalkun hauduma ei lähe ja tõeline emme soiku ei jää. Kalkun on pesahoidja ja tõenäosus on suuur, et issi ja emme hauvad võlemad. Ise näind ja isekogend seda asja. Kui juhtub, et issi muutub hauduhise ajal emme vastu agresiivseks, palun ära sega vahele. |
|
| |
siiri Noorlind
Postituste arv : 94 Asukoht : Jõgeva/Lääne-Virumaa Registration date : 21/02/2009
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 25.02.09 19:35 | |
| Ahsoo...seda ma ei teadnudki, et isakalkun ka hauduma võib minna...aga ega ma ju tegelt ei teagi midagi veel lindudest...igatahes jään nüüd tibusid lootma ja ootama Suured tänud kõigile | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 25.02.09 20:53 | |
| kõigepealt peab ikka emane munele hakakma ja isane talle seljas käima......või on see asi juba neil ette võetud!? |
|
| |
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 25.02.09 21:53 | |
| See väide ei tohiks küll õige olla. Haudeinstinkt peaks ju geenidest sõltuma ja neid inkubaator ei muuda. | |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 26.02.09 1:15 | |
| Kuna isane alles toodud, siis usun, et nad vajavad veel tutvumiseks aega, enne kui tegudeks läheb. Aga loota võib ju ikka | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 26.02.09 1:56 | |
| Elu on näidanu et ainult isa peale ei maksa loota,ema peab ka ikka olema | |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 26.02.09 8:37 | |
| Peab ka v? Ei usu... Ma ikka mõtlesin, et kõik on meeste teha | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 26.02.09 8:43 | |
| Jutt on siivutu |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 26.02.09 8:47 | |
| | |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 26.02.09 8:57 | |
| No tegelt oli emme juba ammu olemas ja isase ostu plaan oli rohkem seltskonna pärast, et kalkunil üksi igav ei oleks. Aga nüüd, kui juba plaan ellu viidud ja isane kõrvale saadud, tekkis mõte, et äkki tekib veel lisa | |
|
| |
kross Muneja
| Pealkiri: jah 26.02.09 8:59 | |
| Nüüd kindlasti tekib. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 11.03.09 7:25 | |
| Tekib kindlasti ka järelkasv. Aastaid 10 tagasi kasutas üleaedne isast kalkunit haudujana. Pole jamajutt. Korjas 30 kanamuna kokku ja pani isakalkuni suure villakorviga pesa peale kinni. Saate aru, hauduski välja. Ja mitte üks kord. Ma olen maalaps vist juba enne planeerimist, kuid mullegi on kalkunite ja TIUKRUTE käitumine alati omapärane ja naljakas olnud. Looma- ja linnuriigis on vähe isaseid, kes hoolivad järeltuleva põlve eest. Kalkun ja NN. Tiukrud võivad olla üllatava käitumisega. |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 11.03.09 7:33 | |
| - siiri kirjutas:
- No tegelt oli emme juba ammu olemas ja isase ostu plaan oli rohkem seltskonna pärast, et kalkunil üksi igav ei oleks. Aga nüüd, kui juba plaan ellu viidud ja isane kõrvale saadud, tekkis mõte, et äkki tekib veel lisa
Siiri, kuidas uuel noorpaaril ka läheb? |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 11.03.09 7:53 | |
| Tundub, et on selline kohanemisperiood alles Tegutsemist veits nagu on, aga mitte midagi tõsist, nii vähemalt rääkis äi. Kahjuks ei näe ise, mis nad seal teevad. Kiired ajad ei lase pikemaks vaatlemiseks ka aega leida Aga uus kalkun veel laudast välja ei julge tulla ja kui vaatama lähen, ajab end mõnusalt puhevile Nii vahva Küll ta harjub | |
|
| |
kross Muneja
| Pealkiri: häbelikud 11.03.09 7:58 | |
| Ega minu kalkunid ka väga avalikult seda asja ei aja,pole kunagi juhtunud nägema,et isane toimetaks emasega,ometi tibud kooruvad munast. No seda näen küll pidevalt,et isane teeb emaste ümber tükk aega oma uhket esinemis tantsu ja podiseb aga lõpuks peab ikka ise kohapeal tammudes oma asjaga hakkama saama,sest emased ei ole sugugi huvitatud temast. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 11.03.09 18:40 | |
| Minu prinkside paar ei tegutse peaaegu kunagi avalikult, vastupidiselt valgetele. |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 11.03.09 21:06 | |
| Ahhaaa...ma ei teadnudki, et nad sellised häbelikud on Tantsu ja podisemist on meil küll Aga pesategemisest pole veel jälgegi. Õnneks ei ole see meil suur eesmärk ka, et pettumust vältida. Ja eks aega vist veel on. | |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Jeeeeee 15.03.09 7:51 | |
| Täna varahommikul lebotasin veel voodis, kui kuulsin, et äi tuli tuppa ja ütles, et tema ei saa tööd teha, need kaks koinivad keset lauta Muusika minu kõrvadele. Vähemalt kindlustunne, et ikka tegutsevad. Ja kui mina lauta jõudsin, siis isane oli valjult vastas, aga emast ei kusagil. Mõtlesin juba, et äkki oli õues, ma lihtsalt ei märganud. Aga viimasel hetkel märkasin, et tema oli roninud kasti, mis tegelikult oli partidele lauta paigutatud Tundub, et märk pesa tegemisest. Hiljem päeva jooksul oli vahva vaadata, kuidas isane ikka tiirutas emase juures, aga teine ei teinud väljagi... | |
|
| |
Admin Admin
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 15.03.09 7:56 | |
| Kevad tuleb | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 15.03.09 8:49 | |
| Ost on läinud asja ette! See pesalkäimine nüüd kindel märk, et hoidke kõik teised eemale! Nüüd ainult ettevaatlik olla, et isane liiga emasele ei tee. Vaata vahest emase tiibade alla, et ta emast ära pole tallanud, võivad tekkida suured nahahaavad, kui liiga palju isast saab, eriti kui veel ainult 1 emane on. Kui hoolikalt jälgid, ei tohiks miskti juhtuda, kui aga tõotab tõsisemaks tallamiseks minna, siis pead isase eraldama ja kindlalt mitte teda selga laskma. |
|
| |
siiri Noorlind
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 12.04.09 8:19 | |
| No nii...meil olid toredad pühad, suurel reedel andsin kalkunitele pühade puhul muna süüa ja õhtuks tegi emane kalkun vastukingituse, ilusa terve muna pessa Kahjuks aga kalkunitega koos elutsevad vanad kanad mõtlesid, et see kingitus hoopis neile ja pistsid nahka, nii et järgmisel hommikul oli läinud Sama kiirelt läksid ka kanad Aga täna õhtul oli kalkun jälle pesal istunud. Tuleb ehk veel. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? 12.04.09 9:23 | |
| mis veel, mu kalkun juba 40-50 muan vahel, haudumisest ei märkigi....ikka palju tuleb sealt veel mune.....kui kohe haudele lased, võib neid mune ka väheseks jääda. korja esimesed munad ära, nii u nädala jagu ja tee kooki. |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Inkubaatori kalkun hauduma? | |
| |
|
| |
| Inkubaatori kalkun hauduma? | |
|