| ilma korraliku kooreta munad | |
|
|
Autor | Teade |
---|
Kairi
Postituste arv : 6 Age : 48 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 13/04/2009
| Pealkiri: ilma korraliku kooreta munad 15.04.09 1:53 | |
| Tere, Neli päeva tagasi ostsin omale 6 Linnu talu munejat kana. 3-4 muna sain iga päev neilt. Täna oli aga hommikul 2 nahkset, ilma tugeva kooreta muna katki kanade kuudis. Kas see on lihtsalt kanade ümberkolimise ja transpordi-stressist või milles asi võiks olla? Peamiselt siblivad nad meil õues suhteliselt suures võrkaias, lisaks viskasin nende aeda kohe kotitäie naabri kanade munakoori purustatult, odra-nisu terade segu, liiv-kruusa ja tuhakasti panin ka igaks juhuks (siit foorumist saadud näpunäited Ja puhas joogivesi on ka kogu aeg olemas. Ei tea kas peaks muretsema ?? Tänulik igasuguse info eest, Kairi Viljandimaalt | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 15.04.09 2:12 | |
| Ei pea muretsema. Kolimisstressist on see tavaline. Vaata ainult,et nad neid ära ei sööks (korja kohe kokku), muidu saad tulevikus munasööjad kanad. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 15.04.09 4:18 | |
| Ole hea ja sööda mõnda aega kanu ka täissöödaga või jõusöödaga. Nemad tehases teri ja tuhka ei saa ning kodutoidule üleminek võib seda nahkmuna samuti mõjutada. |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 15.04.09 4:33 | |
| Kui munemist alustavad,siis on ikka nahk-mune olnud. | |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 1:54 | |
| Jah, stress on suuresti nahkmunade põhjustajaks, aga kindlasti on mõistlik anda ka munakanade täiendsööta, nagu siin soovitati. Ka siis, kui üleminekuperiood möödas, on hea sellega siiski jätkata, sest kahjuks see ei tule. Anu Aida munakanade täiendsööt, mida lisatakse põhisöödale, on minu kogemust mööda eriti hea. Muide, mõjub positiivselt ka munalõhkujatele. | |
|
| |
Kairi
Postituste arv : 6 Age : 48 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 13/04/2009
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 2:45 | |
| Tänan,
Kas Anu Ait on ka kokkutulekul kohal oma linnusöötadega? Mul ei ole hetkel aega ega võimalust kusagilt neid söötasid minna hankima ja kuna eile õhtul ja täna hommikul on meie kanalas jälle 4 ilusat, korraliku koorega muna olnud, siis ma ostaks hea meelega 2 päeva pärast kokkutulekult neid täiendsöötasid ja enne püüaks ilma läbi saada...
Ma soojustasin nende kuuti ka veidi eile, mõtlesin, et äkki on külmast, sest nad ju tulid soojast farmist, osadel on kaelal ja pepu peal sulgi üsna vähe (et mitte öelda puuduvad üldse) väljas on aga suht külm ja tuuline praegu. Aga ise nad tahavad väljas olla, st. neil on vaba valik millal nad "tuppa" lähevad, ava on kogu aeg lahti (ööseks olen kinni pannud, on soojem).. Enne pimedat nad sisse ei ole läinud, ja hommikul seisavad ava taga järjekorras juba kui ma lahti tegema lähen. Ju siis vist ikka ei ole külm..
Kairi tahaks kokkutulekult mõned targad talus üles kasvanud kanad ka osta, kes teaksid, mis on pesa jms | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 4:44 | |
| Veider, pesavärgi nad õpivad üsna kiiresti ära, isegi minu Äntu jobud said üsna kiiresti asjale pihta. Lõplikuks harjumiseks kulub neil ikka mitu nädalat. Ja õues käisid minu omad novembrini ja siis märtsist jälle. Aga võta Anu Aidaga ühendust: http://www.anuait.ee/. Minul käib vanamees Tartus tööl ja toob sealt sööda ühes; kasutan Munakana 30% täiendsööta. Talvel jäi nädal vahele; lihtsalt nii kiire oli, et unustasin tellida - no ja paari päeva pärast hakkasid tõbrikud mune lõhkuma. Nagu täiendsööta saama hakkasid, oli lõhkumine ka unustatud. Ilmselt on eriti talvel tavalises jahu- ja segasöödas mingi oluline aine puudu, mida ei kompenseeri ka söödale lisatud purustatud munakoored, seega ma olen eksperimenteerimise antud vallas lõpetanud ja katsun ikka jälgida, et täiendsööt ei lõppeks! | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 5:01 | |
| - Piret kirjutas:
- Veider, pesavärgi nad õpivad üsna kiiresti ära, isegi minu Äntu jobud said üsna kiiresti asjale pihta. Lõplikuks harjumiseks kulub neil ikka mitu nädalat. Ja õues käisid minu omad novembrini ja siis märtsist jälle.
Aga võta Anu Aidaga ühendust: http://www.anuait.ee/. Minul käib vanamees Tartus tööl ja toob sealt sööda ühes; kasutan Munakana 30% täiendsööta. Talvel jäi nädal vahele; lihtsalt nii kiire oli, et unustasin tellida - no ja paari päeva pärast hakkasid tõbrikud mune lõhkuma. Nagu täiendsööta saama hakkasid, oli lõhkumine ka unustatud. Ilmselt on eriti talvel tavalises jahu- ja segasöödas mingi oluline aine puudu, mida ei kompenseeri ka söödale lisatud purustatud munakoored, seega ma olen eksperimenteerimise antud vallas lõpetanud ja katsun ikka jälgida, et täiendsööt ei lõppeks! Polnud kuulnudki sellisest tootjast Tore,et Eestis ka keegi tegeleb peale FarmPlant`i sööda tootmisega. Mis seal hind on? Muidugi kahju,et ainult Tartus asub. | |
|
| |
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 5:35 | |
| Anu ait minu teada ei tooda ise, vaid toob mujalt sisse. | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 9:08 | |
| http://www.anuait.ee/?lang=est&m1=4 - ehk teisisõnu, juhtiv erisöötade tootja. Ma olen nendega aastaid koostööd teinud ja minu teada on nad just spetsialiseerunud spetssöötade väikesemahulisele tootmisele. Sisse toovad nad ka ühte koma teist, aga mitte söötasid. Mina olen saanud 20 kg koti vist mingi 200 krooniga? Üks arve just vedeleb autos, aga ei viitsi pimedas mööda parki kolistama minna! | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 9:27 | |
| kokkutulekul müün mina gmo vaba täiendsööta soomest kanadele, enda kogemusest sain kohe nädalaga parema munatulemuse, kui samas enne seda olin 2 kotti farmplanti söötnud ja ei mõhkugi. samas on hernest sisaldavad ehk kodumaised viljasegud saadaval. |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad 16.04.09 18:11 | |
| Noh, mina võin oma kanade põhjal öelda, et Anu Aida erisööta kasutades saan ma stabiilselt 20 kana kohta 19-20 muna päevas. Ei ütle ka soome söötade kohta mitte ühtki halba sõna, aga pean siiski õigeks toetada kodumaist tegijat. Siis ei pea ühel päeval nutma, et näed, oli tore tegija, aga nüüdseks turult läinud, sest polnud nõudlust! Muide, ka Anu Aida kanasöödas pole GMOd. | |
|
| |
kross Muneja
Postituste arv : 491 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 27/03/2008
| Pealkiri: kooreta muna 17.04.09 22:33 | |
| Mõni noor munele hakanud kana ikka võib nahkmune teha või siis jälle minimuna. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: ilma korraliku kooreta munad | |
| |
|
| |
| ilma korraliku kooreta munad | |
|