| Kana muna | |
|
+5Piret fosse Kana-Kata Agosoo margus40 9 posters |
Autor | Teade |
---|
margus40
Postituste arv : 6 Age : 57 Asukoht : Järvamaa , Mõnuvere küla Registration date : 21/05/2011
| Pealkiri: Kana muna 25.06.12 22:12 | |
| Tere. Miks kana muneb ilma kooreta mune? (lahtise) Kas mingi ainede puudus? | |
|
| |
Agosoo Tibu
Postituste arv : 32 Age : 53 Asukoht : Riisipere Registration date : 13/10/2011
| Pealkiri: Re: Kana muna 25.06.12 22:18 | |
| Lahtist ta kindlasti ei mune,pigem nahkmuna.See viitab kaltsiumi puudusele seega munakoori peenestatult ja jõusööta lisaks ja probleem kaob. | |
|
| |
margus40
Postituste arv : 6 Age : 57 Asukoht : Järvamaa , Mõnuvere küla Registration date : 21/05/2011
| Pealkiri: Re: Kana muna 26.06.12 12:12 | |
| See oli lahtine ikka,kui munes siis munes otse maha Aga eks ma proovin | |
|
| |
Kana-Kata Muneja
Postituste arv : 191 Age : 53 Asukoht : Pärnumaa Registration date : 16/08/2009
| Pealkiri: Re: Kana muna 26.06.12 19:08 | |
| Muna võib tõesti olla ka lahtine,ilma igasuguse naha või kooreta.Aga ei saa väita,et muna koored ja jõusööt asja korda ajavad-mul on üks valge kana,kes saab igasugust kaltsiumikraami,Kanapoli,Hendriksit ,munakoori,teokarpe mererannast ja ta muneb ikka pehme koorega mune.Tema munadel on küll koor,aga ime õhuke ja peaaegu alati on see enne katki kui pesast kätte saab.Arvan,et mõni kana lihtsalt ei omasta vastavaid aineid piisavalt hästi.Tegelikult peaks selle kana doktor Kirve juurde saatma ... | |
|
| |
fosse Muneja
Postituste arv : 793 Age : 58 Asukoht : Harjumaa Registration date : 15/08/2008
| Pealkiri: Re: Kana muna 26.06.12 21:08 | |
| Mul on ka üks selline praakkana. Algusest peale on nahkmune munenud. Kui saaks ta kätte, tutvustaks dr. kirvega küll. Praegu ma ei kujuta ette, milline 10-sest grupist. Olen samuti kõike proovinud - kanamini ja selenopoli saavad pidevalt, teokarbid või lubjakivisõmerik on ka vabalt ees. Aga kasu ei miskit. | |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: Kana muna 26.06.12 22:53 | |
| Ühes viimastest Practical Poultry numbritest väitis keegi briti veterinaar, et pidevalt nahkmuna munevad linnud on alati stressis ja sellepärast ei aita nende puhul ei ussi- ega püssirohi. Sööda, millega tahes. Muna ei saagi kunagi päris valmis, kuna kana läheb iga vähimagi asja pärast närvi ja muneb enne, kui munakoor valmis on saanud. Nendega ei pidanudki miski muu peale kirve aitama, seda enam, et just sellistest kanadest ja nende munadest saavad sageli alguse munasöömised! | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Kana muna 26.06.12 23:40 | |
| Jah, kui ma selle va kaabaku suudaks tuvastada. Tolku tast nagunii pole ja tõesti-tõesti õpetab see ka ülejäänud vaid mune sööma. Kui keegi ehitaks mulle need automaatselt sulguvad munemiskastid.... hädasti oleks vaja tuvastada, kes milliseid mune teeb. | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Kana muna 27.06.12 0:33 | |
| Enne kirvest soovitan ikka lubjakivi sõmerikuga katsetada - munakoori ei jaksa kana nii palju süüa, et vajaliku kaltsiumi koguse kätte saaks. Kui see ei aita, siis võib-olla alles kirvega asja kallale | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Kana muna 27.06.12 2:23 | |
| Kiti, nagu kirjutasin, on nii sõmerik kui rannakarbid neil lahvelt ees. Aga see Sinu viimane postitus polnud vist päris mulle mõeldud. Minu kana puhul see lisalubi ei aita. | |
|
| |
tibi Noorlind
Postituste arv : 55 Age : 46 Asukoht : Raplamaa Registration date : 28/12/2010
| Pealkiri: Re: Kana muna 27.06.12 2:59 | |
| Minul ka aeg-ajalt üks nahkmuna munetud ja ei suuda ka tuvastada selle autorit,aga see nahkmuna kaob jälle ära siis,kui ma lisaks munakoortele hakkan lubjakivi andma.Järelikult ei omasta kõik kanad munakoort ühtemoodi. | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Kana muna 27.06.12 3:20 | |
| - fosse kirjutas:
- Kiti, nagu kirjutasin, on nii sõmerik kui rannakarbid neil lahvelt ees. Aga see Sinu viimane postitus polnud vist päris mulle mõeldud. Minu kana puhul see lisalubi ei aita.
Ei olnud jah Sulle, oli teemaalgatajale | |
|
| |
Aasa Muneja
Postituste arv : 214 Age : 67 Asukoht : Raplamaa Registration date : 13/09/2009
| Pealkiri: Re: Kana muna 27.06.12 8:06 | |
| Kui praegusel aastaajal munakoor ei moodustu siis on sidumisaparaat rikkis. Uskudes Piretit,et ehmatamine teeb hullemaks siis jääb ainult kaks varjanti kirves või varjupaik ehk keegi võtab lemmiklinnuks. | |
|
| |
mailis.kess Noorlind
Postituste arv : 80 Age : 62 Asukoht : Harku vald Registration date : 19/04/2012
| Pealkiri: Re: Kana muna 21.10.12 23:32 | |
| Tahaks veel munade kohta küsida, seega jätkan samas teemas.
Millest see tuleneb, et munakoor pole sile ja ühtlast värvi vaid esiteks tugevalt hele ja tumeda laiuline (pruun) ning lisaks veel väga kare, kohati nagu jäme liivapaber. Üks pool munast oleks nagu märjast peast liiva sisse kastetud. Normaalne munakoor peaks olema ju sile ja pigem läikiv. | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: Kana muna 22.10.12 0:22 | |
| Mailis, selle nimi ongi 'liivapaberi sündroom'. Esineb väidetavalt sagedamini noortel, munemist alustavatel lindudel, AGA seda tuleb ette ka teatud liinidel, st. tegu võib olla pärilikkusega. Need liinid tuleks siis edaspidisest kasutusest välja praakida. Põhjuseks võivad olla veel erinevad nakkushaigused, nt. nakkuslik bronhiit või nohu (ennetavalt: MITTE mükoplasmoos); siis veel munajuha probleemid, vale valgustus või valguspäeva või valgustustugevuse äkiline muutmine pidamisruumis ja olukorrad, kus kana saab liiga vähe joogivett. | |
|
| |
mailis.kess Noorlind
Postituste arv : 80 Age : 62 Asukoht : Harku vald Registration date : 19/04/2012
| Pealkiri: Re: Kana muna 22.10.12 0:42 | |
| Ahaa, väga põhjalik vastus. Tänud! Tegemist on maransiga, kes vähemalt mitu kuud muneb (sain suve lõpus). Kana näib terve ja rahulolev, haiguse vast võiks välistada, samuti joogivee puuduse. EHk siis kolimisega seoses need valgustugevuse muutused või pärilikkus. | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: Kana muna 22.10.12 0:56 | |
| Re¾iimi muutus on tihtipeale väga tugev mõjur, eriti maransi puhul. Seda tõugu linnud on igasugustele stressiteguritele jube tundlikud ja munades löövad tagajärjed kõige sagedamini välja. | |
|
| |
mailis.kess Noorlind
| Pealkiri: Re: Kana muna 22.10.12 1:04 | |
| Loodan väga, et ta kohaneb. See on üks minu kahest lemmikust. Väga tubli ja tegus kanake. :-) Aga eile sai kanad talvekuuri viidud. Loodan, et see tema jaoks kokkuvõttes hea on. Soojem, kuivem, valgem. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Kana muna | |
| |
|
| |
| Kana muna | |
|