| Hani haudel | |
|
+15Kitsehiireke Janno Sibelle hanemamma florita7 lacg Pille malvekas Admin Naki kopraonu kross VII giisu Buntik 19 posters |
|
Autor | Teade |
---|
lacg
Postituste arv : 6 Age : 42 Asukoht : pärnumaa Registration date : 21/11/2010
| Pealkiri: Re: Hani haudel 02.04.12 16:58 | |
| mida teha et hani pesas korralikult istuks ta õhtul tuleb õuest lauta ja istub õõõ otsa pesas ja hommikul tuleb ära ja õhtu siis sama kas ta nii haudub tibud välja või mitte | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Hani haudel 02.04.12 17:55 | |
| Sedasi küll head nahka ei tule. Esimesel paaril päeval käib hani päevasel ajal natule tihedamini ära. Nii oma 3-4 korda päeva jooksul. Hiljem toitub ja tühjendab end vaid korra päevas. Vahest käib koguni üle päeva pesalt maas.
Mitu muna pesas on? Ja kas pesa on ikka korralikult udusulgedega vooderdatud. | |
|
| |
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Re: Hani haudel 03.04.12 8:10 | |
| Olin ühe öö kodust ära ja selle aja jooksul on üks emahani jõudnud haudele jääda. Istub kenasti ning pesa on korralikult udusulgedega vooderdatud. Loodan sealt siis kuu aja pärast tibusid saada, eelnevatel aastatel on hanedel haudumisega midagi nihu läinud, kas varastas keegi munad ära vms. Sellel hanel on esimene kord pesal istuda, hoian pöialt. | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Hani haudel 03.04.12 20:01 | |
| Mul istub hetkel kolm hane pesal. Esimene peaks emmeks saama järgmise nädala lõpupoole. Teine 2 nädala pärast. Kolmanda hanega läks midagi valesti. Ta oli istunud juba pea 2 nädalat oma kahe muna peal, kui hommikul ta pesalt maast avastasin. Kogu pesa oli pahupidi pööratud, üks muna pesast kaugel väljas, katki ja söödud. Hani ise oli koos teiste emaste ja isastega boxist välja murdnud ja jalutasid ruumis ringi. Pesa peale ta tagasi ei saanud, sest uks läks koomale. Ainuke pesas olnud muna oli külm. Panin selle naabrimammi alla, kui ega seal naha ei tule. Kuna mul hakkas hallist hanest kahju, siis plötserdasin nendest pesariismetest, mingi kausi moodi pesa. Panin sinna viimase värske hanemuna ja 9 pardimuna. Pesa võeti kohe omaks. Kindlustasin tema juurde juurdepääsu 2 metall-restiga. Täna ta isegi keeldus sealt välja tulema. Sedasi on mul 2 hanemammat eraldatud teistest hanedest. Üks on küll eraldi ja teised saavad juurde tulla, kuid ta on kange tegija. Annab kõigile peksa, kes pesale lähemale kui 50cm tulevad. Mis eile öösel juhtuda võis, pole aimugi. Kas oli lihtsalt sisemine tüli mille käigus astuti muna katki, või pääses mõni rott sisse, kes paanikat külvas. Üks mõte on veel. Märkasin mõned päevad tagasi hakipaari kõrred suus kanamaja peal toimetamas. Sisuliselt on neil pääs katuse alla ja läbi vent augu ka kanamajja. Samuti saaksid nad päevasel ajal ka läbi akna või haneluugi sisse. Kas peaks hakke kartma? Kas nad võivad olla nii julged, et lähevad kanaboxi ja veavad mõned pesas olnud munad ära? | |
|
| |
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Re: Hani haudel 04.04.12 5:41 | |
| Hakid on üsna jultunud vargad, on nendega piisavalt halbu kogemusi. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Hani haudel 28.07.12 4:52 | |
| Täna koorusid mu esimesed hanetibud |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Hani haudel 28.07.12 21:03 | |
| | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Hani haudel 28.07.12 21:05 | |
| |
|
| |
hanemamma
Postituste arv : 3 Age : 48 Asukoht : Lääne-Virumaa Registration date : 12/04/2013
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 9:31 | |
| Minul on selline küsimus,et kas isahani võib ka pesale hauduma jääda?Meil on 3 emahane ja 1 isahani.Mune on tulnud 1,5 kuud nagu Vändrast saelaudu.Päevas 2-3 muna.Nüüd paar päeva tagasi avastasin et isahani ei käi oma naistega õues.Tema istub hoopis pesal.Pesas on 9 muna ja palju udusulgi.Mis nüüd edasi saab? | |
|
| |
Sibelle Muneja
Postituste arv : 443 Age : 60 Asukoht : Raplamaa Registration date : 05/07/2008
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 17:33 | |
| Kas sa oled kindel,et see isahani on ikka isahani,mitte mamma?Kui sul nõnda palju mune on tulnud,siis eeldaks,et see isahani ka muneb. | |
|
| |
hanemamma
Postituste arv : 3 Age : 48 Asukoht : Lääne-Virumaa Registration date : 12/04/2013
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 18:32 | |
| Aga kes siis mune viljastab?Kõik munad mida söönud oleme on viljastatud.Niipalju kui ma näinud olen on tema ainuke,kes on pealmine olnud.Mul on neil hea vahet teha,nad on kõik erinevat värvi.Üks on valge(isane),üks on kirju ja kaks on hallid. | |
|
| |
Sibelle Muneja
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 18:51 | |
| Vot ega ei oska ilma linde nägemata kindlalt pakkuda ja ka siis saab sageli lõpliku vastuse munemise pealt Mina hanelistel isase munadel istumist pole märganud,vb kellelgi on kogemust. Miks sa munad viljastatuks arvad? (mina pole kunagi osanud seda jälgida,küsin uudishimust) Eks selle kohta,kas munades ka areng toimuma hakkab,saaksid nädala pärast vastuse kui hane all olevad munad läbi valgustad. Paaritamisest,et emased ju ka ronivad üksteisele selga,see niisugune võimuvärk rohkem kui isaseid karjas pole,tundub mulle. | |
|
| |
Janno Muneja
Postituste arv : 306 Age : 46 Asukoht : Järvamaa Registration date : 01/05/2009
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 19:03 | |
| Sooviks ka teada,et kuidas muna süües saab aru,et muna on viljastatud. | |
|
| |
Kitsehiireke Noorlind
Postituste arv : 80 Age : 51 Asukoht : Pärnumaa Registration date : 28/02/2010
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 19:13 | |
| Minul haudus küll isane hani eelmisel suvel. | |
|
| |
Sibelle Muneja
| Pealkiri: Re: Hani haudel 12.04.13 20:43 | |
| Ju siis ikka on erandlikke linde olemas | |
|
| |
Annika Tibu
Postituste arv : 37 Age : 39 Asukoht : Järvamaa Registration date : 27/01/2013
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 0:30 | |
| - Janno kirjutas:
- Sooviks ka teada,et kuidas muna süües saab aru,et muna on viljastatud.
Ehk selle "veretäpi" järgi? Vähemalt meiel lapsena räägiti, et see on tibu süda. Või on ka muu moodus, ei tea... | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 0:47 | |
| Veretäppi pole ju alati ja ega selle järgi ei määrata viljastavust......Keedetud munast küll aru ei saa, et see viljastatud oli. |
|
| |
fosse Muneja
Postituste arv : 793 Age : 58 Asukoht : Harjumaa Registration date : 15/08/2008
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 2:01 | |
| Tooresl viljastatud munal saab vahet tehe, see "pullisilm" on ikka väga äratuntav ja iseloomulik. Keedetud või praetud munal pole küll võimalik vahet teha. | |
|
| |
hanemamma
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 7:18 | |
| Keegi polegi rääkinud keedumunast. Ütleme siis nii enne söömist kui koore seest toores muna võtta.Siis on erinevus ikka näha küll,kas karjas on papat või ei ole. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 7:34 | |
| Toorel munal muidugi on näha,kas papi on mammist hoolinud aga kõik ei söö/joo ju toorest muna.Janno soovist ei saa aru, kumba ta "silmas peab",kas toorest või keedetud/praetud muna. |
|
| |
Kana-Kata Muneja
Postituste arv : 191 Age : 53 Asukoht : Pärnumaa Registration date : 16/08/2009
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 20:10 | |
| Toorest muna ei peagi sööma ju!Näiteks hakkad küpsetama ja lööd muna koorest välja kaussi ja siis uuridki.Ja siis ongi selge sott. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 22:19 | |
| - Janno kirjutas:
- Sooviks ka teada,et kuidas muna süües saab aru,et muna on viljastatud.
Janno tahab ju teada. |
|
| |
Jaanikese Muneja
Postituste arv : 218 Age : 55 Asukoht : Tartumaa Registration date : 24/05/2011
| Pealkiri: Re: Hani haudel 13.04.13 23:21 | |
| Kuule Sooääre, mida sa norid jälle? Algne vastus oli, et kõik munad, mida me söönud oleme... Loogiline ju, et selle peale tekib küsimus, kuidas sa süües seda vahet teed. Praeguseks on teema juba ammu lahti seletatud, seega otsi endale mõni tuttav plekksepp ja lase plekist tähed teha ning jära neid. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Hani haudel 14.04.13 0:31 | |
| Jaanikesele tänu soovituse eest, ainult kusagilt ma ei loe välja temapoolset teema lahtiseletamist. - Jaanikese kirjutas:
- Kuule Sooääre, mida sa norid jälle?
Kus see norimine on ja kohe jälle?... Lahti sai seletatud, aga ilmselt kõik ei loe eelmisi kommentaare. |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Hani haudel | |
| |
|
| |
| Hani haudel | |
|