Postituste arv : 11 Age : 53 Asukoht : Harjumaa Registration date : 12/06/2009
Pealkiri: Miks kukk kireb? 19.08.09 3:56
Ok. hommikusest kiremisest saan aru, et vaja kõik üles ajada. Aga miks ta muudel, täiesti suvaaegadel sõna võtab? Mis võiks olla tema sõnum? Väheusutav, et ta puhtast laululustist hakkaks kriiskama.
musimummu Noorlind
Postituste arv : 71 Age : 54 Asukoht : Järvamaa,Orgmetsa küla Registration date : 15/06/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 19.08.09 6:31
Olen oma kukke jälginud,karjub kah vahel kui segane Ja temal on kuidagi omapärane see kiremine,justkui laulaks Beethoovenit,no neid kolme nooti,mis seal filmis oli ja mille järgi koerale nimi pandi...aga natike kõrgemalt vaid.Ja suur laulmine hakkab siis,kui naabri kukk vastab,nad kahekesi vaheldumisi kirevad.Ükspäev kuulasin,et naabri oma hoiatas meie kukke,kui kullid lendasid...ja kui kullid meilt edasi mujale lendasid,siis hakkas meie Petka kisama.Ju ikka neil see omavaheline suhtlemine käib.No ja muidugi kanadele tuleb ju muljet avaldada Siiani pole ma aru saanud,miks lärmab kukk,kui kana on munaga hakkama saanud,kana ise väga vaikne.Justkui oleks ise see suur tegija
kross Muneja
Postituste arv : 491 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 27/03/2008
Pealkiri: võibolla 19.08.09 7:38
Võibolla veidi esinevad ka sedasi kanade ees,kellel ilusam laul. Hommikuti on vahva vaadata ka kuidas kuked pesades askeldavad ja kanu sinna meelitavad,nad on nii asjalikud ise seal pesas,teinekord kükitab veel tükk aega kana kõrval nagu kana ei saaks ilma nendeta hakkama.
malvekas Muneja
Postituste arv : 530 Age : 47 Asukoht : Hiiumaa Registration date : 10/04/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 19.08.09 20:03
Kui minul kanad oma muna on ära teinud ,siis kukuvad kaagutama ja kukk takka otsa.Kireb ta mul siis ka kui ise kõrval seisan,nagu annaks märku et tema ka seal tähelepanu püüdmiseks.Samuti on ta ka öösel kirenud.
fosse Muneja
Postituste arv : 793 Age : 58 Asukoht : Harjumaa Registration date : 15/08/2008
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 19.08.09 21:08
Olen märganud, et eriti suur lärm puhkeb perenaise silmapiirile ilmudes. Ju on vaja näidata, kes on tegija. Samuti kiretakse rohkem siis, kui õue peal võõraid liikumas. Ja no siis muidugi, kui söök tavapärasest hiljemaks juhtub jääma.
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 19.08.09 21:12
Eks see ole suuresti oma staatuse rõhutamine. Meil praegu panevad Tiukre-Jürka ja põhikarja kukk vastamisi nagu segased, üks ühes, teine teises aiaservas (vahemaa on neil mingi 70 meetrit) ja kui veel mina välja ilmun, siis topi kõrvad kinni!
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 19.08.09 23:40
Piret kirjutas:
Eks see ole suuresti oma staatuse rõhutamine. Meil praegu panevad Tiukre-Jürka ja põhikarja kukk vastamisi nagu segased, üks ühes, teine teises aiaservas (vahemaa on neil mingi 70 meetrit) ja kui veel mina välja ilmun, siis topi kõrvad kinni!
Nonii, Tiukre-Jürka Minul on ka üks nimeline noorpaarike - nimelt Pu¹kinid siis vastavalt Sa¹a ja Nata¹a
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 20.08.09 1:05
Jah, Jürkal on ka Tiukre-Eit Ja siis on meil veel Tiukre-Mutt, Emmeliine ja tema sakslasest 'kasutütar' Kakeliine!!
Sibelle Muneja
Postituste arv : 443 Age : 60 Asukoht : Raplamaa Registration date : 05/07/2008
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 20.08.09 2:48
Meil on tiukru kukk Karla,paks keksmise suurusega kana hüüdnimega Broiler ja Raptor on kana,kes haudel olles liginejatele eelajaloolisi hääli teeb:) Sinikaelad on Bertad ja Pärtelid ja paabumamma on sotsiaaltöötaja:)
ulaturo Muneja
Postituste arv : 506 Age : 66 Asukoht : Tartumaa Registration date : 21/01/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 20.08.09 3:13
Meil on iga muna tulek lausa suursündmus, KISAVAD KÕIK, kel häält on(kisakoor "SÄISAVÄISA")Nagu muneks kuldmune Oleme vist jätnud lindudele kõvakuulmise mulje. Külas oleks võimalik täpselt ära lugeda, mitu muna meil päevas tuleb
kitkat Noorlind
Postituste arv : 56 Age : 50 Asukoht : Järvamaa Registration date : 01/01/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 20.08.09 4:35
Minul kanadel nimesid veel pole, aga partide nimed on Donna ja Anna, isa pardi nimi on Don Juan ning vuttidel on Tipp ja Täpp
!^IsaLind^!
Postituste arv : 5 Age : 36 Asukoht : järvamaa Registration date : 16/08/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 20.08.09 13:05
Meil hakkab siis kukk ka kirema,kui kanaaeda lähen ja kaevan seal neile usse,siis teeb ilusti kanadele ussid tükkideks,lõhub oma kannustega mullakamakaid ja kutsub neid kiredes =) Alati,kui kana on oma munaga ühelepoole saanud,laulab kukk pool tundi XD Ka õhtul ajab kanad ilusti lauta kiredes =) Vahel,ka siis kui naabri kukk kireb,siis see kestab umbes pool päeva ;D Või kuni naaber oma kuke volume maha keerab ;D Oma kukke kyll vait ei sunni,tal õige kuke hääl ;D ,mitte nagu naabri kukk,kes oleks justkui heeliumi enne kiremist sisse hinganud ;D
kross Muneja
Postituste arv : 491 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 27/03/2008
Pealkiri: kuke laul 20.08.09 19:33
Minul ka paar väiksemat kasvu kukke laulavad veidi viletsa häälega aga vaadates ,kui pühendunult nad seda teevad siis see korvab nende lauluhääle.
ulaturo Muneja
Postituste arv : 506 Age : 66 Asukoht : Tartumaa Registration date : 21/01/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 20.08.09 19:52
kross kirjutas:
Minul ka paar väiksemat kasvu kukke laulavad veidi viletsa häälega aga vaadates ,kui pühendunult nad seda teevad siis see korvab nende lauluhääle.
Just,just neid noori kiremas kuuldes, ajab lihtsalt naerma. Ükskord kui olin kohvitassiga nende juures istumas, üritas üks kuke noorsand mulle niiii muljet avaldada oma kiremisega, et ajades pea liiga kõrgele kuklasse, prantsatas õrrelt alla. Küll ta podises sellepeale jupp aega. Häälekvaliteedist ma parem vaikin.
maiken006 Tibu
Postituste arv : 33 Age : 64 Asukoht : sulu Registration date : 19/06/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 24.08.09 0:41
kukk laulab hommiku saabumist ja ilma ennustab kah. Hommikul õrrel lauldes:püsti ja rind ees-ilusat ilma aga tiiva alt hommikut kuulutades sadu,ka pärast-lõunane laul tähendab teise päeva teist ilma vähemasti olen nii tähele pannud.vaadake ja jälgige.Ja jõule laulb ka ennejõulusel ajal öösel 12-st paiku.Ka kuri kukk kui võõraid või temale mitte meeldivaid inimesi läheduses on kireb sageli.
carmo Tibu
Postituste arv : 39 Age : 38 Asukoht : Kuuda Räägu Sauga Pärnumaa Registration date : 15/08/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 24.08.09 1:02
No meie Peakukk ehk siis põhikanakarja liider kireb minu arvates 24/7. Ja olen täitsa stopperiga mõõtnud, et väiksem vahe kahe kiremise vahel jääb sinna 6 sekundi kanti. Ja tõsi on ka see, et kui ise õue minna siis laseb kõige sagedamini veel. Oleme mõelnud, et äkki võistleb teise omavanuse kukega. Naljakas on veel see, et Peakukk ise on selline väiksem paksem kukk, kellel ka habe ees (sellest ka tema teine hüüdnimi Jõuluvana) ja nn. teise astme kukk on tegelikult tema vend ja palju suurem ja uhkem kukk
Kuuki
Postituste arv : 7 Age : 36 Asukoht : Harjumaa Registration date : 12/03/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 31.08.09 0:49
Hahahaa, nii tore on lugeda, millised kuked kõigil on. No meie kuke-Peeter ei ole vägev kireja, kuid kui mõni kana on munaga hakkama saanud, siis läheb laul ikka lahti küll ning lausa jooksu pealt. Meie kukk hoiab oma kiremisega ühendust ka naabertalu kukkedega- kui kuskil talus keegi kirema hakkab, on kiremis-laine üle küla (naeran vahel, et kisavad nagu külakoerad). Mõtlen, et võib-olla selline külavaheline kiremine on selleks, et kukk annab oma kiremisega teada, kus on tema territoorium või hoopiski kulli (või mingi muusugune) oht. Kuid kui kukk kireb ikka päris tihti, no siis ma ei tea....võib-olla carmo su kukk tahab näidata oma kiremisega, et kes on peremees ning karjub teised kuked üle ning avaldab nii kanadele muljet
Joosu Muneja
Postituste arv : 179 Asukoht : Kilulinn Registration date : 23/05/2012
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 21.10.13 8:19
Minu noor siidika kukk (kevadine väljalase) kireb suht regulaarselt kuskil kell 2 öösel. Pimedas kuudis ja keset pilkast pimedust. Vabandage, auväärsed, MIS VÄRK SELLEGA NÜÜD ON?
musimummu Noorlind
Postituste arv : 71 Age : 54 Asukoht : Järvamaa,Orgmetsa küla Registration date : 15/06/2009
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 22.10.13 10:24
ju tal siis kell vale
kerstinoltjan Muneja
Postituste arv : 118 Age : 36 Asukoht : võrumaa metsade ja küngaste vahel Registration date : 17/07/2010
Pealkiri: Re: Miks kukk kireb? 22.10.13 23:03
Ise küll sellised kummalisi leegusid kohanud ei ole, aga no selline kiremine ajab küll naerma (tundub, et kukke ennast ka )