| Haudemunad välismaalt | |
|
+7linnalind Piret sirpe Admin rumu fosse florita7 11 posters |
Autor | Teade |
---|
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Haudemunad välismaalt 01.05.09 22:35 | |
| Kas kellelgi on kogemusi haudemunade hankimisega välismaalt? On keegi lasknud neid postiga saata? Kui tõenäoline on, et need tervena kohale jõuavad? Kas olete niisama lasknud saata või on mingid paberid ka olnud? Kui keeruline see üldse on? | |
|
| |
fosse Muneja
Postituste arv : 793 Age : 58 Asukoht : Harjumaa Registration date : 15/08/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 01.05.09 22:57 | |
| Kõige keerulisem on leida farm, kes viitsib neid Eestisse saata. Saatmine ise imelihtne. Jutt siis EU-sisesest saatmisest. Tervena jõuavad kohale küll, pakk ei tilgu. Aga keegi ei tea, palju nad täpselt kloppida saavad ja millisel temperatuuril reisivad. Kogemus näitab, et saabunud munadest ~50% hakkab arenema. Palju neist omakorda koorub, seda ma veel ei oska öelda. Kõrvaloleval avataril 11-st saabunud munast 6 puhul on lootust. Jõudu võõrkeelte praktiseerimisel | |
|
| |
rumu Muneja
Postituste arv : 107 Age : 34 Asukoht : Lõuna-Eesti Registration date : 21/03/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 02.05.09 4:52 | |
| On mingit saiti soovitada kust saaks tellida? Ise ma pole suutnud veel ühtegi leida | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 02.05.09 21:55 | |
| - rumu kirjutas:
- On mingit saiti soovitada kust saaks tellida? Ise ma pole suutnud veel ühtegi leida
Minule annab "Hatching eggs" ja google otsing küll rohkem, kui kümme vastet...aga kui sa ise pole suutnud leida, siis siin on linke piisavalt. http://www.downthelane.net/suppliers/poultryHead surfamist | |
|
| |
rumu Muneja
Postituste arv : 107 Age : 34 Asukoht : Lõuna-Eesti Registration date : 21/03/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 1:19 | |
| Otsisin ka juba eelnevalt, aga enamus on USA-s ja sealt vast tellima ei hakkaks:D | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 2:03 | |
| - rumu kirjutas:
- Otsisin ka juba eelnevalt, aga enamus on USA-s ja sealt vast tellima ei hakkaks:D
Vaata jah midagi EU siseselt. Saksamaa, Holland, Prantsusmaa on samuti põnevad nende jaoks, kes keelega hakkama saavad. | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 6:51 | |
| Isegi foorumis läbikäinud linkidel oli mitmeid munade müügi pakkujaid.Ma olen ammu seda rääkinud et oleks vaja ,keelt valdavat inimest kes seda veaks.Kulusid olen nõus alati selles saab ju eelnevat kokku leppida.Näit. kui keegi teeks pakkumise et tellib Inglismaalt munad,näit. tutiga jooksukad,inkubeerib ,siis mina annan jälle karantii et ma ostan ära näit nädalased tibud sellise hinnaga.... ? | |
|
| |
sirpe Noorlind
Postituste arv : 98 Age : 66 Asukoht : Pärnumaa Lindi küla Audru vald Registration date : 16/04/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 8:22 | |
| Tulge ikka maapeale tagasi! Kui väga igav on mängige spordilotot ja kui raha pole kuskile panna saadan oma arve nr. tasuta! | |
|
| |
rumu Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 9:17 | |
| Sirpe! Mis negatiivne mõtlemine, ja pessimistlik oled ka veel:D Mina igal juhul jätkan otsinguid- tahan päris tõulinde siiski saada, mitte kahtlase väärtusega linde! vot tak:D Parte ja hanesid eelkõige:) | |
|
| |
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 18:41 | |
| Põhjus, miks teema püstitasin, oli tegelikult see, et mul olid Norrast haudemunad tellitud ja oli kahtlus, et need ei jõua selleks ajaks, kui mu õde sealt sõitma hakkab, nende poole kohale. Õnneks viimasel päeval siiski jõudsid ja nüüd on need juba teel Eesti poole. Seda ei tea, kui palju nad seal Norra-sisese postiga saates kloppida said (usun, et mitte rohkem, kui Eesti-siseselt postiga saates), aga edasi tuuakse nad autoga ja hoitakse hellalt. Põhimõtteliselt peaks vist Norrast Eestisse saates/tuues kehtima samad nõuded, mis euroliidust, vähemalt küülikute puhul on küll nii. Rahast rääkides, siis näiteks on Eestis müüdud haudemune kallimalt (paar aastat tagasi pakuti neid mulle poole tibu hinnaga, ei ostnud, sest pidasin üle mõistuse kalliks), kui praegu Norras, kus elatustase on hoopis teine. Ma küll ei arva, et välismaalt uute tõugude hankimine oleks vaid igavusest ja raha ülejäägist. Eesti on ju väike ja siit kõike ei saa. Kindlasti on kõik raisanud suuremaid summasid kui 10 haudemuna peale kuluv mõnisada krooni, hoopis mõttetumate asjade peale. | |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 03.05.09 20:36 | |
| Kloppida saavad nad ka Eesti-sisesel saatmisel - ja usun, et rohkem kui välismaalt Eestisse reisides. Inglismaal on pakkujaid päris palju ja igale maitsele. Muide, Sirpe, ma vahel mängin lotot küll - aga ei võida mitte kunagi. Praegu paistab, et 11st Inglismaalt tulnud haudemunast umbes 7st saab asja. Võit on igatahes suurem kui nt. lotot mängides kunagi olnud. Lisaks põnevus, positiivsed elamused, võimalus muljeid jagada, jne. Ja Nagu Florita7 ütles - raha kulutamiseks on kordades mõttetumaid viise. Näiteks suitsetamine ... Praeguse seisuga tundub küll, et minu näol saavad inglismannid endale püsikliendi | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 04.05.09 0:46 | |
| Mul seis nii roosiline ei ole 11-st kahe puhul olen kindel, kahte lihtsalt ei näe 3, kes elu sisse võtsid, on tänaseks ilmselt mängust väljas,s.t. loode oli munakoore külge kleepunud. Aga ajal, kui veel suitsetasin...nii paki elegantseid Vogue päevas... kulus kordades rohkem raha ja ma ei nuta üldse. Järgmine kord paremini. | |
|
| |
Piret Muneja
| |
| |
linnalind Tibu
Postituste arv : 30 Age : 49 Asukoht : Nõmme Registration date : 05/05/2009
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 0:50 | |
| Lugesin kuskilt, et munad on haudumiseks sobivad kuni 6 päeva pärast munemist ehk siis nii 5p võib neid postis kloppida lasta. Pärast peaksid 1p rahulikult settima ja edasi tuleks inkubaatorisse panna. Pärast 6p pidi viljakus drastiliselt langema. Pardi mune olen näinud päris palju saksa e-bays, otsingusse pane bruteier-haudemunad ja enten on pardid ilmselt. Ise otsin munade pakkumisi Austria e-bayst, sest nii selekteerib saksa e-bayst kõik need välja, kes EU-sse saadavad ja ei pea neid saksa pakkujaid eraldi lappama. http://www.ebay.at Kahjuks saksa keelt ise ei oska, kuid ebayd kasutada küll. Inglise ebays üks müüb Euroopasse igat värvi orpingtoni mune ja ka pärlkanade mune olen päris palju näinud (bantam hatching eggs). Fossele küsimus- kaua inkubaatori transport UK-st aega võttis? ootan enda oma juba 2 nädalat nii et silm sinine.. | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 1:02 | |
| Päris nii see ei ole; korralik muna peab vastu ka kauem. Seismise vajadusega oleme ka kursis Minu inkubaator tuli UKst täpselt 5 päevaga. Kuller tõi kohale. Fosse oma tuli enne minu jagu samast kohast, seega vaevalt tema omagi kauem reisis. | |
|
| |
linnalind Tibu
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 1:17 | |
| Selge Loodan, et ei pea seda massinat enam väga kaua ootama. Õigupoolest hommikul mees peletaski ühe TNT kulleri minema, kuni mina lasteaias käisin. Seda 6p juttu kirjutas keegi posti teel haudemunade müüja. Jäi lihtsalt kõrva taha rippu. Aga kurb, kui tulemus % nii väike on, nagu Fossel seekord jutu järgi. | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 2:17 | |
| No kõik sõltub suuresti ka sellest, kui kaua neid mune enne teelesaatmist hoitud on ja millistes tingimustes. Seda meie ju siin Eestis teada ei saa. E-bay haudemunade müüjate puhul tuleb ju samuti uskuda nende juttu munade 'seisuaja' kohta. Kunagi ei tea, kus ja kaua need seisnud on. Teatud kindlustundega saab suhtuda üksnes suurematesse farmidesse, kus on korralik põhikari, aga mitte üks muneja koos kukega, kellelt siis ülepäeviti muna saadakse ja kui tosin koos, need teele saadetakse! | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 2:19 | |
| | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 2:31 | |
| Piiksun siis kah. Seitse päeva tuli minu masin. Sõltub vist teelesaatmise nädalapäevast. Ja drastiliselt langeb munade viljakus peale 20-ndat päeva. Peale seitsmendat hakkab langema 10% päevas. Ma "tibud loen kokku" siiski nädala pärast. Vara veel päris täpselt öelda, palju sealt tu´leb. Ja saata hoiataski, et 2 muna minu soovitud tõust on suhteliselt vanad, nende eest tasu ei võetud. See kahjuks väike farm, kus igast tõust tundub üks paar või trio olevat. Laisemate tõugude puhul siis tulebki muna ülepäeva. | |
|
| |
Piret Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 05.05.09 2:40 | |
| | |
|
| |
linnalind Tibu
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 13.05.09 1:36 | |
| Nonii, läkski nii nagu kartsin. Munad kohal ja inkubaatorist pole jälgegi. Tellisin www.incubate-eggs.com lehelt, võib-olla see on majanduslangusega seoses juba hingusele läinud? Et raha võtab vastu, kuid kaupa ei saada, kirjadele ei vasta? Nüüd otsin ruttu 12 leghorni munale haudujat kana või inkubaatorit.. | |
|
| |
linnalind Tibu
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 13.05.09 4:43 | |
| Kriis möödas, inkubaator saabus ka just ukse taha. Võtan kõik kahtlustused tagasi Eks näis, mis sellest välja tuleb. Munad hetkel settivad enne haudumist, panin külili inkubaatori resti peale, mitte munakarpi püsti, ehk sai õigesti. Peaks palderjani koju tagavaraks muretsema, see linnukasvatus on hirmus närvesööv. Ja üle 6p on munadel juba vanust | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 13.05.09 4:50 | |
| | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 13.05.09 4:52 | |
| Oi Fosse, kas tibud käes??? Palju tuli? Pireti tulemusi juba tean | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 13.05.09 5:49 | |
| - Kiti kirjutas:
- Oi Fosse, kas tibud käes??? Palju tuli? Pireti tulemusi juba tean
Needsamad 2 tulidki, nuta või naera. Aga ma püssi nurka veel ei viska ja jonni ei jäta. Ülejäänud looted hukkusid kusagil poole hautamise peal. Põhjust teab vaid... see pilvepealne sell ilmselt. | |
|
| |
florita7 Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 15.05.09 20:44 | |
| Tellisin siis 12 kanamuna (Järhöne) ja 9 hanemuna (Smalensgas) (kirjapilt on mõlemal natuke vale, kuna pole klaviatuuril vastavaid tähti, igatahes mõlemad tõud on Norras aretatud). Nüüd on munad juba mõnda aega inkubaatoris olnud ja läbivalgustamise järgi tean, et 10 kanamuna ja vaid 2 hanemuna olid viljastatud. Kanamunade puhul jään rahule, lootuses, et enamusest ka tibud kooruvad, kuid hanedega on seis nutune. Muidu minu kogemuste järgi on norrakad ausad inimesed, kuid need, kes hanemune müüsid, küll vist polnud, kuna 9 munast 4 olid alamõõdulised ja küsisid veel kõrgemat hinda kui algul lubasid, väites et Rootsis saaks rohkem. Aga loodan, et neist kahestki munast tulevad tibud. | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 15.05.09 20:53 | |
| Kus neid pildipeal näha saab ja kui need kooruvad siis näita ikka ka teistele ? | |
|
| |
florita7 Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 16.05.09 1:59 | |
| | |
|
| |
fosse Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 16.05.09 2:19 | |
| Oi, need Norra Järhöned on küll ilusad. Kas see on Norra algupärane tõug nagu Eesti või Soome maakana? (keda vähesed oma silamag näinud on, aga räägitakse, et neid ikka on ) | |
|
| |
florita7 Muneja
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 16.05.09 5:12 | |
| Peaks olema jah. Nad on üsna haruldased, üsna raske oli neid saada. Vahepeal hävisid peaaegu täiesti ära, aga siiski õnnestus nad tookord päästa. Räägitakse, et nad kõik on ühe kuke ja kana järglased. Lahe on ka see, et tibudel on juba koorudes võimalik värvi järgi sugupooli eristada. Eks ma peagi näen seda. | |
|
| |
nisuunn2 Noorlind
Postituste arv : 56 Age : 44 Asukoht : Harjumaa Registration date : 23/03/2012
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 26.06.12 9:13 | |
| Tõstaks korra teemat,nimelt sai Saksast vutimune tellitud,pakk jõudis hommikul kohale,kas võib ööseks munad juba inkusse panna,või peaks alles hommikul panema? Mis muidu vutimunade kõige parem temperatuur oleks liikuva õhuga masinal? | |
|
| |
ellys Muneja
Postituste arv : 131 Age : 65 Asukoht : Tallinn Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 26.06.12 9:36 | |
| Soovitatakse ööpäev toatemperatuuril hoida enne inkubaatorisse panekut, seega oleks parem hommikul. Inkubeerin vuti haudemune temperatuuril 37,7 inkubaatoris R-com 20. | |
|
| |
kopraonu Muneja
Postituste arv : 272 Age : 63 Asukoht : tõlliste vald valgamaa Registration date : 27/02/2010
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt 26.06.12 9:52 | |
| Saksast lasin saata 2 korda-50 ja 100 muna.Nädalaga tulid vist kohale.Ei lasknud ma neil seista ka-otse pakist inkusse.Esimese laari keerasin ise pool untsu ei mäletagi mis fookusega ja sain 24 tibu.Teisest laarist sain juba 62-see mu enda keskmine.Munad ise olid sama segasest karjast kui mul endal-ainult tema oli neid aastai rohkem seganud.Igal juhul on mul järgmiseks aastaks uus veri olemas.Munade värvigamma oli küll kena. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Haudemunad välismaalt | |
| |
|
| |
| Haudemunad välismaalt | |
|