| Üks teistmoodi kanakaka. | |
|
|
Autor | Teade |
---|
Joosu Muneja
Postituste arv : 179 Asukoht : Kilulinn Registration date : 23/05/2012
| Pealkiri: Üks teistmoodi kanakaka. 02.06.12 22:45 | |
| Ei leidnud siit rubriigist paraku päris õiget pealkirja, seega küsin eraldi üle, algaja nagu ma olen:
Tibud mul kuskil 4-5-nädalased ja siin olnud 2 nädalat plussiga. Hommikuti kanade magalat koristades leian igal hommikul aga mõned kakad, mis on vedelad ja sellise kummalise punakas-pruuni klombiga. Selline asi suht algusest peale olnud, kuid mõtlesin, et ehk kohanemisoludest või miskit. Teised junnid ilusasti pabulas aga vat see kummalise värvusega vedel värk teeb nüüd juba murelikuks siiski. Palun abi. Aitäh.
(murelikult) | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 02.06.12 23:10 | |
| Peaasi et verine ei ole... siis on colibakter. Aga anna profilaktika mõttes 3 päeva õrnroosat kaalilla vett juua. Hullemaks ei tee asja. | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 02.06.12 23:18 | |
| Kuna ma ei tea, millise tibu kaka see on, siis see õrnroosa vesi oleks ka teistele joomiseks, eks? Sellest pole ilmselt hullu? Alguses ehmusin ka tegelikult ära, et veri. Aga justkui ikka mitte.... On selline... punakaspruun, telliskivipruun (juma-jumal, et ma ikka õigesti eristan nüüd seda värvust,,,) Selle colibakteri jutu peale aga läks mul praegu endal ka kõht lahti.. | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 03.06.12 0:07 | |
| No kui teised seda ka joovad, pole sellest hullu ühti. Kui veri on taga, siis on seda, usus mind, ikka väga selgelt aru saada. Üldiselt võis see konkreetne lind, ka miskit sisse süüa, mis seedimise korrast ajas. Peaasi, et sööb ja joob, siis on korras. Kui keegi norutama hakkab, siis tead kelle kakaga tegu. Ja veel, proovi teha nii, et teised seda kakat igaks juhuks ei manustaks. | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 03.06.12 0:20 | |
| No ma siin ikka pidevalt linnuvaatluspostis : ), kuid jah, seda kahtlast kakajat pole tuvastanud. Või eritub see teistmoodi asi vaid hommikuti? Muidu tibud ikka ärksad, isukad ja sportlikud.
Milline üldse on üks ilus kanakaka? Vaatsin, mõned graanulid mul tibuaedikus näiteks sellised valgekirjud junnakad. On see ok? (Lemmikloomapidajana on ka oma kasside-koerte aegajatine väljaheidete uurimine täiesti tavaprofülaktika siin)
Roosa vee panin neile juba üles. Tuhavanni ka. Seni nad suplesid mul siin turbapeenardes aga tuhk vist ikka nagu tõhusam? | |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 03.06.12 0:45 | |
| Jah selline junn+ valge ots on täitsa ok kaka | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 03.06.12 1:13 | |
| Aitäh, Buntik! Ja et muidu ülejäänud ok kaka ja puha. Näed, nii vähe ongi ühel kanafriigil õnneks vaja. : D | |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 03.06.12 2:29 | |
| No, see on tuttav tunne kui oma laste (mitte kanalaste) kakat sai jälgitud. Et,ikka värv ja konsistents oleks õige Keskaja arstid määrasid ülikute tervist ju ka junnide järgi ööpotis. Nii,et kõik tervis hakkab kakast. | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 05.06.12 3:22 | |
| Nii. Küsin edasi. Teist päeva on tipskid roosat vett saanud ja selliseid punakaspruuni klombiga värke pole ma enam leidnud ei magalast ei mujalt, küll aga kõige noorem tibu sirtsutas sellise täiesti vedela olluse. Ikka no täiesti vedela, lausa vee. (Teised ilmselt saavad käia järgi ja narrida, et "ütle redel!" )
Mis valesti on? | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 05.06.12 5:03 | |
| Ei ole valesti midagi. Võib-olla oli Su tibu söönud miskit, mis kõhu lahti võttis (endal ka vahest juhtub ju ). Kui see jääv pole, siis ei tasu üle muretseda. | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 05.06.12 6:02 | |
| No eestlastele omaselt: kui on võimalik muretseda, siis tuleks seda ikka alati teha . Aga ma katsun siis muidugi mitte. : ) | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 05.06.12 8:02 | |
| Hakkab vist käest ära kiskuma | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 05.06.12 9:30 | |
| Vabandust aga arvan, et algajal kisub asi siis käest, kui kanal paha. Ja seda ei tahaks. | |
|
| |
Merts Noorlind
Postituste arv : 50 Asukoht : Valgamaa Registration date : 14/04/2012
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 05.06.12 19:25 | |
| Kas hapuks läinud toit ka võib tibudel kõhu lahti teha? | |
|
| |
Joosu Muneja
| Pealkiri: Re: Üks teistmoodi kanakaka. 24.08.12 3:50 | |
| | |