| Munakoored kanadele | |
|
|
Autor | Teade |
---|
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Munakoored kanadele 20.02.09 6:01 | |
| Kuna siin juttu nüüd alasti kanadest olnud, ja sellest, et munakoori vaja anda tekkis küsimus: Munakoorte tagavara varsti lõppemas- mis arvate, kas need koored sobivad ette anda, millest tibud välja tulnud? Seni olen need koored ära visanud, kuna ei tea, kas nendes veel piisvalt vajalikku alles on. Kuigi samas nagu tibu koorest midagi ära ei kasuta vist? Või on see väga võigas kanadele anda (endale tundub küll nii)? Mida arvate Teie | |
|
| |
ulaturo Muneja
Postituste arv : 506 Age : 66 Asukoht : Tartumaa Registration date : 21/01/2009
| Pealkiri: Re: Munakoored kanadele 20.02.09 6:38 | |
| Lisan siia munkooreteema alla veel ühe küsimuse. Kui peeneks te need munakoored teete? Mina kuivatan ära, pliidi juures ja uhmerdan peenikeseks, mitte tolmuks vaid umbes kruubi suurusteks tükkideks. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: munakoortest 20.02.09 6:51 | |
| Vahet pole, kui suured ja haudunud või mitte.Selleks, et tekiks munakoor, on vaja lubiainet. Andke lubjakildu, kui muud pole. Reeglina paneb kana ise hautud munakoored nahka!Lubjavaegus on kindlasti lõuna eesti lindudel |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: munakoored 20.02.09 6:53 | |
| ideaalne on teokarbid, magevee omad. peipsiäärne on täis. Toon ise ja on ideaalne ,eriti kanadele. |
|
| |
Lille Tibu
Postituste arv : 25 Age : 38 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 16/04/2008
| Pealkiri: Re: Munakoored kanadele 20.02.09 6:53 | |
| Arenev tibu munakoorest küll midagi ära ei kasuta. Kuid minu kogemuste põhjal need munakoored, kust tibu on koorunud, ei maitse eriti kanadele. Vist liiga kuivad ja nahksed... Kuid lõpuks söövad ära küll.
Kanadele andmiseks on tõesti soovitav munakoored peenemaks uhmerada, siis on nad paremini allaneelatavad ja mitte nii teravate servadega. Tervena andes võtab kanadel tükk aega, kuni munakoored paraja suurusega tükkideks nokivad. | |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: Munakoored kanadele 21.02.09 4:40 | |
| Kohviveskis saab ideaalselt koori peenemaks jahvatada. Mina kasutan vana head vändaga veskit, mis laseb jahvatise jämedust reguleerida. Kiti, minul on munaostjatega selline diil, et koored korjavad kokku ja need lähevad kenasti korduskasutusse. Iga kord, kui tulevad mune ostma, avavad ühe käega väravat ja teises hoiavad kotikest koortega, et ma nad ikka ära tunneksin ! Siis ei lõpe munakoored majapidamisest kunagi otsa! | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| |
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Munakoored kanadele 21.02.09 9:16 | |
| Newcastel on sitt asi. Vaktsineerima peab.Märtsis oleks isu osta haudemune .tehke pakkumised.Peale läheb igasugu muna.Kohe ,kohe topin masinasse vutid. |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: Munakoored kanadele 22.02.09 10:41 | |
| - Kiti kirjutas:
- Ma ka alguses lasin kokku korjata,aga muidugi sattusid sinna ka poemunade koored ja siis kusagil oli juttu,et newcastle levib läbi munakoorte ja siis tuli hirm ja kasutan nüüd ainult oma kanade munakoori
Nojah, minul käib see skeem oma kanade munakoortega. Püsikliendid teavad, et koori ära visata ei tohi ja kõik tuleb uute munade järgi tulles kenasti tagasi tuua. Nad on veel selle üle kangesti õnnelikud ka; et roheline elulaad ja ümbertöötlemine ja taastootmine. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Munakoored kanadele | |
| |
|
| |
| Munakoored kanadele | |
|