| Vuttide ostmine | |
|
+8andu tiina357 moonligt Kitsehiireke relkasar ellys Ellimineerija argo 12 posters |
Autor | Teade |
---|
argo
Postituste arv : 5 Age : 32 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 25/05/2012
| Pealkiri: Vuttide ostmine 25.05.12 8:23 | |
| Tere! Kuna on plaanis vuttidega tegelema hakata, siis mis soovitused oleksid alguses? Nimelt siis kui suur peaks olema nn eluruum ja aed, ning samas huvitaks ka see, et kust oleks võimalik osta vutte ja mis hinnaklassis nad umbes on. Samuti ehk on soovitusi toidu suhtes ja valguse/soojuse suhtes.
| |
|
| |
Ellimineerija Muneja
Postituste arv : 431 Age : 68 Asukoht : Harjumaa Registration date : 12/01/2011
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 26.05.12 8:33 | |
| Päikest. Ära neid aeda küll lahti lase. Küla kassid ja metsloomad saavad kõhu täis ja koju tagasi nad ei tule, kui lendu pääsevad. | |
|
| |
argo
Postituste arv : 5 Age : 32 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 25/05/2012
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 26.05.12 21:06 | |
| Plaan oli selline, et panen tavalise võrgu, nagu kanaaial, selle sisse tuleb veel taoline võrk, nagu on näiteks põõsastele pannakse peale, et sealt nad läbi ei lähe, ja peale samamoodi sama võrk, seega sinna sisse, ega välja aiaosast ei saaks. | |
|
| |
ellys Muneja
Postituste arv : 131 Age : 65 Asukoht : Tallinn Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 26.05.12 22:04 | |
| Vutt on üldiselt puurilind, sest munemiseks vajab 20 kraadist temperatuuri. Vutte peetakse puuris suhteliselt tihedalt. Mul on nad lahedalt, 45x50 cm puur pooleks jagatud ning kummaski osas on üks vutt. Nii on endal rahulikum, sest vutid kipuvad kisklema, isegi läbi puurivõre üritatakse naabrile äsada. Suvel võib õues aedikus pidada, kui võrgusilm on piisavalt väike ja aiaalune ka kiskjate eest kaitstud. | |
|
| |
relkasar Noorlind
Postituste arv : 67 Age : 45 Asukoht : lääne-virumaa Registration date : 20/04/2009
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 27.05.12 9:56 | |
| Tere,minu tàhelepanek on ,et vutid ei taha tômbetuult ja kui ma nad ôue ûhel aastal suvel elama panin ei munenud nad ka.Tòin lauta sisse ja teine tera ja muutused neile ka ei meeldi ja parajad stressajad ka .Vôibolla teistel teistmoodi aga need on minu tàhelepanekud.
| |
|
| |
Kitsehiireke Noorlind
Postituste arv : 80 Age : 51 Asukoht : Pärnumaa Registration date : 28/02/2010
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 27.05.12 17:40 | |
| Mul suvel kogu aeg õues aias(2*2 m) ja munevad küll korralikult. Enne öökülmasid kolin ära lauta. Nii on olnud juba mitu aastat. | |
|
| |
argo
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 28.05.12 9:12 | |
| Väga hea, et erinevaid arvamusi asjast tuleb Saan teiste kogemuste põhjal tegutseda | |
|
| |
moonligt Tibu
Postituste arv : 15 Age : 47 Asukoht : Tallinn Registration date : 06/05/2012
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 09.06.12 21:11 | |
| Mu 7 isast vutipoissi on küll nii rahulikud ja ei tee peale sääskede ja sipelgate kellelegi liiga Plaan veel emaseid sebida,eks siis paistab kui rahulikkus möödub | |
|
| |
tiina357
Postituste arv : 2 Age : 48 Asukoht : Tartu Registration date : 21/05/2010
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 09.06.12 22:40 | |
| Meil olid vutid eelmisel suvel õues, 6 vuti peale 2 m2 ruumi, aeg-ajalt tõstsime puuri edasi. Siblisid, armastasid liivavanni. Puuril peab kindlasti olema vähemalt osaliselt katus peal ja ka küljed osaliselt kinni ehitatud (meil oli üks päiksepoolne nurk plaatidega kaetud), et neil oleks hämaram ja tuulevaiksem olla. Tugev valgus teeb nad liiga aktiivseks ja ärevaks, hakkavad üksteist nokkima. Vett said pudelist (selline, mis ka jänestele pannakse). Sõid peamiselt oma jõusööta, kuigi andsime ka igasuguseid muid asju (salatilehed jne).
Kuigi said mõnusasti siblida, siis mune hauduma nad ei hakanud. Olen kuulnud, et vahel võib seda juhtuda, kui saavad elada loomulikes tingimustes (mitte võrgu peal). Aga see on ilmselt erandlik ja haruldane. Osta saad neid vutifarmist.
| |
|
| |
argo
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 10.06.12 21:10 | |
| Väga tore. Haudumist ma ei ootagi kusjuures, pigem just selline tavaline munatoodang Milline vutifarm müüb üldse? Ühe kohta uurisin (ei mäleta mis see oli) ja seal kirjas küll ei olnud vuttide müüki, küll oli aga munade müük. Muud midagi. | |
|
| |
andu Tibu
Postituste arv : 26 Age : 59 Asukoht : Tartu Vahi alevik Registration date : 04/11/2010
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 11.06.12 0:02 | |
| Minu kogemus näitab, et iga kaldumine kõrvale toidus,temperatuuris ja valguses annab tagasilöögi. Siiski on eesti vutt aretatud, et vutid oleks produktiivsed on vaja jälgida tooidu (proteiini), temperatuuri, valguse suuhet. Sellised ilmad nagu praegu, õues munavuti pidamisest ei tule midagi head. ANDRUS 55690842 | |
|
| |
argo
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 11.06.12 2:43 | |
| Huvitav teada, panen kõrva taha... Ilmselt on plaan ehitada kanakuudi laadset midagi, kus siis vutid saaksid sees olla, aeda laseks nad ise, kuid õhtuks ikka tuppa tagasi | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 11.06.12 2:54 | |
| See ühest kohast teise solgutamine ei tee neile midagi head. | |
|
| |
andu Tibu
Postituste arv : 26 Age : 59 Asukoht : Tartu Vahi alevik Registration date : 04/11/2010
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 11.06.12 18:20 | |
| Vuttide jaoks parim keskkond on tuulevaba, temperatuur 12 - 20 vahel, ühtlane toiduratsioon ja hämar, valgustatud (stabiilne) aega vähemalt 16 tundi. Eelmisel aastal sain partii vutte tagasi novembris väitega, süsteem ei toimi. Hilisemal uurimisel selgus, et laudas oli tuuletõmbus, öösiti oli külm, valgust niipalju kui päeva oli ja söödaks odra, nisu ja põrsastele mõeldud starteri segu. Kuu aega läks poputamiseks enne kui hakkasid munele. Muna sagikus oli väike, peale kahte kuud munemist läksid lihaks.
| |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 12.06.12 0:02 | |
| Minu emavutid tambivad aeg ajalt oma papitod kartulipeaks. Juhtub see alati siis, kui mul vaja haudemune korjata Mina kaldun arvama, et vuttide agressiivsus on eelkõige mingi aine üledoos söödas. Saavad ainult farmplanti vuttide täissööta. Nii, kui panen viljajahu dieedile, nii rahunevad maha. Papisid juurde ei saa enne panna, kui emased on nädal aega mujal olnud. Siis on jälle kõik rahus. Loomulikult, kuni järgmise korrani Tegelikult on isane vanas kohas ja emased on asumisel. Teisipidi asi ei toimi. Löövad isase jälle sodiks. | |
|
| |
Merts Noorlind
Postituste arv : 50 Asukoht : Valgamaa Registration date : 14/04/2012
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 25.03.15 22:01 | |
| Kas sel aastal ka kuskil juba vutitibusid müüakse? | |
|
| |
tiisike
Postituste arv : 6 Age : 64 Asukoht : Ida-Virumaa Registration date : 08/07/2013
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 01.06.15 3:58 | |
| Tere! Sooviks osta Eesti vutte või haudemune. Olen otsinud internetist ja pole leidnud pakkujaid. Oskab keegi aidata? | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine 01.06.15 4:33 | |
| Pane kuulutus ja fb on ka. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Vuttide ostmine | |
| |
|
| |
| Vuttide ostmine | |
|