| metallist kanade jootur ja söötur | |
|
|
Autor | Teade |
---|
kadakas
Postituste arv : 11 Age : 39 Asukoht : Saue,Rapla,Tallinn Registration date : 20/03/2011
| Pealkiri: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 2:21 | |
| oleks vaja metallist kanade jooturit, kas eestis kuskil müüakse neid?
Viimati muutis seda kadakas (25.04.12 3:20). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 3:13 | |
| Metallist söödakünasid on saada, aga jooturit pole küll kusagil näinud....lase mõnel plekksepal teha. |
|
| |
kadakas
Postituste arv : 11 Age : 39 Asukoht : Saue,Rapla,Tallinn Registration date : 20/03/2011
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 3:21 | |
| kust neid metallist söödakünasid saab? | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 3:31 | |
| |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 4:55 | |
| Metallist künasid on Farm Plant -is ,tsinkplekist aga roostetavad väga,ei soovita. | |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 6:05 | |
| plastik on mürgine, roostevaba teras oleks ideaalne | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 6:09 | |
| Vaat, ei tea kui mürgised nad on, aga ju neil ka omad nõuded on. |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 6:17 | |
| no näiteks kõige tavalisem inimestele mõeldud Coca Cola plastikpudel sisaldab BPA'd, mis on mürgine ja ohtlik hormoonide regulatsioonile - just tänu BPA'le on suurlinnade jõgedes enamus kahepaiksed ja kalad emased, isased vahetavad suure BPA annusega oma elu jooksul sugu. Me ei saa lootma jääda, et 100% ainult kasumi saamisele suunatud korporatsioonid meie tervise eest muretsevad | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 6:21 | |
| No, sel juhul pead otsima meistrimehe, kes roostevabast plekist need valmis teeb. Söögiküna tegu on lihtne, aga jooturiga rohkem tegemist. |
|
| |
fosse Muneja
Postituste arv : 793 Age : 58 Asukoht : Harjumaa Registration date : 15/08/2008
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 7:29 | |
| Need tsinkplekist sööturi-jooturid on ostmise hetkel kobedad, aga oksüdeeruvad kole ruttu. Roostevabast terasest... daaaaa... mina nii rikas vist pole | |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 7:56 | |
| tsinkplekk on jama jah
plastikut loomade toitmisel kasutades tasuks meeles pidada kes on selle toidupüramiidi tipus. Kana saab oma eluea jooksul X doosi plastiku mürke ja inimene saab nii kasvanud kana/muna süües need mürgid endale - aga süüakse rohkem, kui 1x elus. Kõiksugu mürgid ja jääkained kogunevad toidupüramiidi tippu, seepärast ei soovitatagi süüa näiteks ookeani kalu, kes on oma püramiidi tipus (haid, tuunikalad, lõhelised) | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 7:59 | |
| Vaevalt, et me plastiku vastu saame, poeriiulid neid täis. |
|
| |
Ellimineerija Muneja
Postituste arv : 431 Age : 68 Asukoht : Harjumaa Registration date : 12/01/2011
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 9:08 | |
| Tere päikest. Tsinkplekist käest ära läinud küna saab üle värvida, ei pea võtma kõige viimase põlvkonna värvi (keemiatööstuse tippsaavutust), rooste ei ole mürgine. Automaatjootur sai kunagi kokku aretatud plekist vihmaveerennist ja vetsupoti sisust koos lisapaagiga. Jõusööda ja teravilja automaatsöötja saab kokku aretada vanast 20-40 liitrisest piimanõust (lõika põhja auk sisse, asja täitmise võimaldamiseks; puuri alumisse ranti kolm auku sisse -nöõride kinnituseks, et saaks ööseks rottide eest üles tõmmata; suudmeosale tuleb randiga taldrik külge aretada, vahe suudmega tagab ettevalguva söödahulga). | |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 10:58 | |
| lahe, kas neist on pilte? | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 17:58 | |
| Söödakünaga pole ju probleemi selle saab puidust valmistada samuti ka auomaatsöötja. Kasutan palju vanu kausse,potte ja panne. | |
|
| |
Janno Muneja
Postituste arv : 306 Age : 46 Asukoht : Järvamaa Registration date : 01/05/2009
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 19:27 | |
| - kadakas kirjutas:
- tsinkplekk on jama jah
plastikut loomade toitmisel kasutades tasuks meeles pidada kes on selle toidupüramiidi tipus. Kana saab oma eluea jooksul X doosi plastiku mürke ja inimene saab nii kasvanud kana/muna süües need mürgid endale - aga süüakse rohkem, kui 1x elus. Kõiksugu mürgid ja jääkained kogunevad toidupüramiidi tippu, seepärast ei soovitatagi süüa näiteks ookeani kalu, kes on oma püramiidi tipus (haid, tuunikalad, lõhelised) Kas siis peaks nälga surema? Aga kas tead seda,et ela nii kuidas elad aga lõpuks ikka annad otsad. Krt ega ma seda plastikut ju ei söö ja lindudele ka ei anna. Mina oma lindudele KITI juurest ostsin just plastikust jooturi ja söötja. Igas asjas ei tasu ka tonti näha. Ja kui isu siis tuleb ka Coca-Colat osta. Kui igas asjas midagi halba näha siis peab hakkam elama nagu ürginimene, | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 21:29 | |
| Seda plastikut on poes meie igapäevase toidu ümber piisavalt, vaevalt,et nüüd kanade jootur suurt hullemaks teeb. |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 22:18 | |
| ma ei tarbi plastikuga, väetistega ega pestitsiiditega mürgitatud toitu | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 22:24 | |
| No, kust sa tead kui palju teravilja mürgitatud ja väetatud,aga sellest tehakse leiba-saia, söödetakse loomadele-lindudele.... Üks huvitav tähelepanek on mul küll,...siin kalurid käivad kodudes kala müümas ja mõnikord tuttavad toovad ka. Toodi särgesid, aga osadel neist oli kõhuõõnes rasv täiesti sinine. Millest...? |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 25.04.12 22:36 | |
| See tuleb sellest, et Läänemeri on maailma kõige reostatuim meri maailmas, sest kõik "arenenud" riigid selle ümber lasevad oma tööstusliku ja majapidamiste solgi peale juriidiliselt korrektset minimaalset puhastamist otse merre. Kes julgeks minna Tallinna veepuhastusjaama juurde merre ujuma?
Ostan ainult mahetooteid, siis ei pea mürkide pärast muretsema. Lisaks kasvatan aina enam ja enam oma toidust.
Mürkide tarbimine ei tee kohe haigeks, vaid nõrgendab tervist vaikselt ja tasapisi. Kui konn potti panna ja kuumust hästi aeglaselt tõsta, siis ta ei saa ka aru enne kui juba liiga hilja.
| |
|
| |
Ellimineerija Muneja
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 3:57 | |
| Päikest. Mahedaga võib ka vahel ämbrisse astuda. Sõber hakkas ka mhepõllumajandust tegema. Sügisel kammis korra kombainiga põldu, heeder miskile taha ei hakanud. Sülitas ja kündis selle kõrreta mahevilja sisse. IRW. See aasta sain mahetootja käest roti väljaheidete ja rotist läbikäinud mürgiga "parendatud" vilja. Kahjuks surevad sellisel juhul ära kõige ilusamad ja tugevamad linnud, pääsevad söögile rohkem ligi. Kisub vägisi sinna kanti, et kui ise ei tee, siis ei tea mida saad. Huvitav kas mingi reglement ka on viljas mürkide jääkide ja mürkide laguproduktide kontrollimiseks, enne kui see asi elusorganismidele toiduks kõlbulikuks tunnistatakse (mingi sisemine tunne ütleb, et siis jääb vist terve euroopa nälga). Kunagi sai satutud Kemira korraldatud koolituspäevale. Seal sain teada hämmastava "tõe", pestitsiidid pidid olema ohutumad, kui aspiriin või kohv, minule kül selline asi kohale ei jõudnud, mis valemi järgi. Üks küsimus on veel pikalt kõrvade vahel loksunud, kas nende pestitsiidide ja jääkide kõrvalmõjusid üldse keegi uurinud on ja kes see võiks olla (kisub vist sinna, et kui kohe ei tapa, siis on OK). USA-s on selline ametkond nagu FDA, kes peaks kontrollima ka plastikpudelites kasutatava materjali sobivust toiduainete ja joogivee pakendamiseks. Tegelikult kontrollitakse ainult ettevõtte dokumentatsiooni ja kui ettevõte väidab, et antud materjal on sobilik selliseks otstarbeks,siis antakse müügiluba. | |
|
| |
Kana-Kata Muneja
Postituste arv : 191 Age : 53 Asukoht : Pärnumaa Registration date : 16/08/2009
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 4:06 | |
| Appikene,nende viimaste kommentaaride peale julgeks ma väita,et ärgem hingakem ka värsket õhku sisse,sest see ju ka kõik puha saastatud.Tulge mõistusele,inimesed!Ajades taga seda öko-värki ei tea te tõesti keegi kui palju on neis toodetes mürke või nende jääke ja muud jama,mis kahjulik. Loomulikult on tore kui inimene hoolib enda ja oma pere tervisest-minagi söön meelsasti oma kasvatatud köögi-ja aedvilju ning marju,aga ei saa ma küll väita,et see kõik mahe on,sest ka naabrimehe põllult võib miskit minu aeda sattuda,mis pole sugugi mahe,kuigi ma ise mürke ja väetist ei kasuta. Elage ja olge rahulikult,ükskord me sureme niikuinii-muud ei oska selle kohta küll kosta! | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 4:12 | |
| Ma mäletan, kui DDT oli kasutusel, seda oli lahjemat ja kangemat. Kasutati kõikvõimalikes kohtades kahjurite tõrjeks- kapsapõllul, õunaaias, toas kärbeste tõrjeks, lõpuks keelati ära, ei pidavat 50 aasta jooksul ka lagunduma. Siis tuli klorofoss, dihlofoss jt, kõik pidid olema soojaverelistele ohutud, aga mõne aja pärast avastati, et ikka mürgine.Seda rodu võiks jätkata... |
|
| |
Ellimineerija Muneja
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 4:14 | |
| Üldiselt ei pirtsuta söögiga (kui hamba all väga ei karju, siis läheb sisse küll), aga mingid mõtted ikka võivad olla. Õnneks on metsas liha veel saada, ei pea GMO-d ja kondijahu näost sisse ajama. Elus pidid kaks kindlat asja olema, surm ja maksud, viimasest saab kõrvale hiilida, esimene võiks tulla kähku ja piinadeta ( surnud lindude lahkamistulemuse põhjal julgen väita, et laksu saab maks). | |
|
| |
Janno Muneja
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 4:28 | |
| Mina söön seda mille isu on. Tegelt on elamine üldse väga kahjulik kuna alati lõppeb see surmaga. Kes julgeb väita ,et tal on kõik 100% mahe,siis võin selle peale mürki võtta ja öelda,et see inimene valetab! Kunagi sa ei tea mida naabriaiast saad ja mis mürke tuleb vihmaga. Aga eks kui inimestel nälg kallale tuleb siis vahet ei ole mis asja mootorisse(ehk siis kõhtu) topid | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 4:33 | |
| Mahetootmisega jääks nälga, mul vend ja õepoeg mõlemad mahetootjad. Õepojal üle 250 lihaveise, vennal lihaveised ja kuigipalju kasvatab teravilja ka. Kasvatab mesikat haljasväetiseks, see tuleb õitsemise ajal sisse künda, mesinikud kurjad... |
|
| |
kopraonu Muneja
Postituste arv : 272 Age : 63 Asukoht : tõlliste vald valgamaa Registration date : 27/02/2010
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 9:37 | |
| Mina oma pooleteise tsentrilise eluskaaluga ei saa küll väita et mahetootmisega võib nälga jääda. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 9:47 | |
| Mitu inimest sul mõisas tööl on, et mõisahärra kõht täis on.Ma mõtlen talu, aga seda, kus on tuhanded hektarid maad ja sajad töölised, ei saa enam taluks nimetada. |
|
| |
Ellimineerija Muneja
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 10:01 | |
| Päikest. Söödaautomaadi valmistamiseks võta vana veneaegne piimanõu (see on selline asi, millel käis hingega kaas peale ja oli kaane lukusti küljes, kaks sanga oli ka, kui aru ei saanud küsi vanematelt või vanavanematelt, keegi ikka mäletab) põhi ülespoole ette. Lõika põhja auk sisse (nii suur, et oleks mugav vilja sisse kallata, kena kui leiad mingi vana potikaane, millega augu kinni katta saab). Põhjal on rant, sinna puuri ca 6 mm puuriga 3 auku (ring jagatud 3-ks) et saaks nöörid või peene trossi külge panna. Siis keera nõu õiget pidi, võta lukusti ja kaas küljest ära. Viimase asja (sööda taldriku jaoks on vaja kas keevitajat või mõtlevat isast). Sõõdataldriku välisläbimõõt võiks olla vähemalt 100 mm suurem, kui on piimanõu kaelaava. Taldriku äärerant võiks olla ca 40- 50 mm. Taldriku külge tuleb kinnitada(keevitada) kolm jalga, millega saab taldriku kinnitada piimanõu külge. Pilu taldriku põhja ja söödanõu kaela vahel tagab sööda ettevalgumise (see liitmik oleks kasulik poltidega teha, et oleks võimalik pilu natuke muuta). Ühest sellisest automaaditäiest (40 L) jätkus vilja 200-le linnule 2-3 päevaks, vahel ka nädalaks, kui muu söök ka ees oli (oli olemas 20 liitriseid piimanõusid ka, väiksele karjale oleks kasulikum). Ööseks sai üle ploki lae alla tõmmatud, et hiired-rotid ligi ei saaks. | |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 11:07 | |
| - Sooääre kirjutas:
- Mahetootmisega jääks nälga, mul vend ja õepoeg mõlemad mahetootjad. Õepojal üle 250 lihaveise, vennal lihaveised ja kuigipalju kasvatab teravilja ka. Kasvatab mesikat haljasväetiseks, see tuleb õitsemise ajal sisse künda, mesinikud kurjad...
las su õepoeg vaatab youtubest kõik Joel Salatini videod - ta seletab ilusti ära, kuidas mob grazingu ja tugiliikide abil 10x rohkem kasumit hektari kohta teenida. Mob grazingu testimine midagi halba ei tee, midagi pole kaotada | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 11:11 | |
| Mul läks sõnastusega natuke viltu,ma mõtlesin teraviljatootmist, saak nii väike, et rahvas jääks nälga,....lihaveistega elab loomulikult ära. Aga,kas ilma toetusteta ka, seda ei oska öelda. |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 12:54 | |
| Ellimineerija poolt pakutav on huvitav, tasub täitsa järgi tegemist. |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 13:45 | |
| paljud vanad piimanõud olid alumiiniumist, nendega tasuks ettevaatlik olla. Alzheimer on vastik haigus nii põdejale, kui ka tema lähedastele. aga julgemad ("nagunii suren ära" inimesed) võivad katsetada | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 17:30 | |
| Mul on kanade söödaküna tehtud puust, tibude oma plekist,ostetud Põllumehe kaubamajast. Ma nendega rahul. |
|
| |
Janno Muneja
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 17:54 | |
| - kadakas kirjutas:
- paljud vanad piimanõud olid alumiiniumist, nendega tasuks ettevaatlik olla. Alzheimer on vastik haigus nii põdejale, kui ka tema lähedastele.
aga julgemad ("nagunii suren ära" inimesed) võivad katsetada Ah igal pool ei tasu tonti ka näha. Õhk ju ok ka saastatud,kas sul koguaeg gaasimask peas? Mulle lihtsalt tundub,et sa väheke pingutad üle. kas su lapsed peavad ka sinu reeglite järgi elama? | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 26.04.12 18:05 | |
| Altzeimeritõbi suht haruldane haigus arvestadades alumiiniumi kasutust majapidamises, alates lusikatest-kahvlitest kuni pottide,pannideni.....ja seda kogu maailmas. |
|
| |
Ellimineerija Muneja
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 27.04.12 9:11 | |
| Mitte ainult alumiiniumist, oli tsingituid ka kui seda alumiiniumit kardad. Ära siis libastu ja plekkpurgist ka midagi joo, see on ka alumiiniumist ja lisaks veel reeglina seest happelise täidisega IRW. Ja Saku lätte "roiskunud" pudelivett ei maksa ka juua (see seisab nädalate kaupa ladudes). Täiendaks ühe eelpoolütleja mõttetera omapoolse lisandiga "Elu on sugulisel teel leviv nakkushaigus, mis lõppeb alati surmaga". Automaatjootja jaoks on vaja nõukaaegset WC loputuskasti koos sisuga, vihmaveerenni juppi koos otstega, vana vett pidavat piimanõud-kui ei ole veevärki sees, ja natuke voolikuid või peeneid torusi. | |
|
| |
kadakas
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 13.05.12 13:04 | |
| Ma ei saa aru miks siis oma kanu peetakse, kui puhas toit ja mürkidevaba elamine ei huvita? Miks siis aega raisata kanade peale, kui saab poest Talleggi antibiootikume täis pumbatud puurikana plastikus leotatud fileed ja halekollase rebuga mürke täis puurimune? Teistele: Plaanin teha ühistellimuse kuskilt välismaalt või mõnest Eesti töökojast roostevabast jooturitele ja sööturitele. Kel huvi või allikaid, see andku teada | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur 13.05.12 16:45 | |
| http://www.kmet.ee/index.php?id=266See mul otse "külje all", tehakse tellimuse peale igasugu tooteid, aga ma ei tea, kui suur peab tellimus olema, et nad üldse tegema hakkavad.Neil vaja rakised teha...ja roostevabast materjalist nad igapäeva toodangut ei tee.Masstoodangut valmistatakse traadist, aga teevad ka eritellimuste peale plekist. Küsida võib, aga arvatavasti küllaltki kulukas ettevõtmine. Mul roostevaba plekki nii palju küll,et oma söödakünade jaoks jätkub,seal pingid olemas, kus plekki painutada ja mõne küna saab ilma tellimust esitamata valmis ka teha. |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: metallist kanade jootur ja söötur | |
| |
|
| |
| metallist kanade jootur ja söötur | |
|