| Vutimunade inkubeerimine | |
|
+6Billi Boy vutipere Buntik Admin fosse killerbunny 10 posters |
Autor | Teade |
---|
killerbunny Tibu
Postituste arv : 16 Age : 37 Asukoht : Mulgimaa mõtsan Registration date : 09/07/2010
| Pealkiri: Vutimunade inkubeerimine 11.04.12 22:51 | |
| Minu teinepool ehitas ka igavesti uhke inkubaatori ja panime sinna esimeseks katseks vutimunad (lisaks enda omadele sai ka üks ports poemune). Praeguseks on 17 päeva möödas ning üks tibu on koorunud - täiesti elujõuline ja asjalik (koorus meie munast). Ülejäänud munadest pole kuulda ei kippu ega kõppu, ainult loksuvad nagu üllatusmunad. Kas peaksime veel ühe päeva ootama või ei ole enam lootust, et sealt keegi välja tuleks ?
| |
|
| |
fosse Muneja
Postituste arv : 793 Age : 58 Asukoht : Harjumaa Registration date : 15/08/2008
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 11.04.12 22:58 | |
| Loksuvatest munadest küll kedagi välja ei tule. | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 12.04.12 5:39 | |
| | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| |
| |
vutipere
Postituste arv : 2 Age : 56 Asukoht : Tallinn Registration date : 26/05/2011
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 12.04.12 8:26 | |
| Minul koorus ükskord üks tibu teistest kaks päeva hiljem, keskmiselt läheb ikka 18 päeva ära.. Sinu asemel ootaksin veel. Võid ju proovida ka üht-kaht muna avada, aga hirmus kahju on, kui avastad sealt elusa tibu, kes ei pruugi sellist torkimist üle elada. Läbivalgustamisega pole mul õnne olnud, vutimunad kipuvad liiga tumeda koorega olema. | |
|
| |
killerbunny Tibu
Postituste arv : 16 Age : 37 Asukoht : Mulgimaa mõtsan Registration date : 09/07/2010
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 12.04.12 9:43 | |
| Katsusime ja kuulasime kõik munad läbi - mitte üheski ei olnud elu, viljastamata munad Panime ka uue laari hakkama, teise kuke puurist. Kui see kord ka ei õnnestu, siis tuleb kas kuked välja vahetada või kuskilt mune inkubeerimiseks soetada. Inku igatahes töötab - üks tibu otsustas ju siiski välja tulla, tunneb end küll üsna üksi, aga ehk saame talle peagi kaaslaseid | |
|
| |
Billi Boy Tibu
Postituste arv : 27 Age : 57 Asukoht : raplamaa Registration date : 31/01/2012
| |
| |
nisuunn2 Noorlind
Postituste arv : 56 Age : 44 Asukoht : Harjumaa Registration date : 23/03/2012
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 1:12 | |
| Ma proovisin ka selle poemunade inkupeerimise ära,ostsin 24 Järveotsa vutimuna,tänaseks on 16 päev,24st 4 hakkas arenema,aga ühel jäi arenemine poolikuks,eile õhtul läbivalgustamisel oli 3-l liikumist märgata. Äkki reedel-laupäeval ikka kooruvad,siis peaks aeg täis olema. | |
|
| |
Billi Boy Tibu
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 1:57 | |
| ja jah - ma sain targemaks sellega et on 2 erinevat Järveotsa talu lauta!! ühel on puurilinnud teisel on vabapidamse linnud. minul õnnestus just Ülo Pullisaar MATJAMA talu munadest ( sorry ei kisa vaid juhin tähelepanu just sellele). teine Ülo Pullisaar Järveotsa , seemneta muna - oli täiesti tühi - tean kuna need mõlemad ostetud munad oli eraldi ja märgitud. proovisin siis hiljem veel uuesti samade järveotsa talu munadega - need sai lõppeks kanadele -vudidele keedetud- vaid 1 oli mäda - teised olid sellised et - oleks võinud ise süüa- ei oska küll öelda põhjust miks nii, sest munad olid 14 päeva olnud inkus soojas. Keetsin ,kuna ei tahtnud paha haisu - ei tuppa ega ka õue. igatahes Konsumis neid mune müüdi , mis idanesid Maxima omad olid tühjad... | |
|
| |
ellys Muneja
Postituste arv : 131 Age : 65 Asukoht : Tallinn Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 2:12 | |
| Nisuunn2, mis hea lamp see on, millega vutimunadest läbi näeb? Minu led taskulambiga kumavad ainult viljastamata munad läbi. | |
|
| |
nisuunn2 Noorlind
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 2:37 | |
| Tavaline cree led lamp,ega eriti hästi aru ei saanud,aga üks muna mis kahjuks lõpetas poolepealt arenemise oli ilus valge muna ja paistis hästi läbi,teisi hoitsin ehku peale,kuni need mis läbi kumasid ja need mis ei kumanud need eraldasin ära ja need kolm mis üldse läbi ei kumanud,nendel on oluliselt see õhu mull suurenenud ja eile suure pusimise peale oli ka liigutamist näha. Mina neid Matjama mune ei leidnud,mul olid need tavalised järveotsa munad. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 7:02 | |
| |
|
| |
killerbunny Tibu
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 7:37 | |
| Meie teine sats tibusid koorusid nüüd esmaspäeval, kokku tuli välja 12 tibu, neist neli oli praagid (ühel kael kõver, teisel üks kompajalg, kolmandal suur punn tagumikust väljas ja neljandal mõlemad kompajalad). See pole ka ime, sest kaks korda juhtus elektrikatkestus ja üks kord jäid nad kuivale - oleme rõõmsad ka nende kaheksa üle, ikkagi esimesed.
Valgustamisest - sel korral võtsin Buntiku õpetuse ühte kätte ja LED-taskulambi teise kätte. Esimesel katsel ei saanud ei mina ega elukaaslane midagi aru, mis neis munades toimuda võiks. Pärast erinevate materjalide studeerimist, proovisin munade õhuruumi suurusel vahet teha ja need oletused läksid üsna täppi. Ehk siis viljastamata vutimunal on õhuruum pisike, kuskil pool senti; arenenud munadel on õhuruum kuskil sentimeeter ja tihti kaldus joonega; vahe on selgelt näha. Heledamatel munadel oli ka muud näha, tumedamatel ennustasimegi õhuruumi järgi. | |
|
| |
nisuunn2 Noorlind
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 8:28 | |
| Mul kahel vuti munal täna noka jäljed sees,ootan huviga millal välja tulevad,ei tea kas saab pardi tibudega kokku panna,kardan ,et pardid lömastavad ära,vuti ja pardi suuruse vahe ikka mitme kordne.
| |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 03.05.12 18:15 | |
| Vutimunade õhuruumi ma pole uurinud, sest see on niivõrd väike võrreldes kanamunas oleva õhuruumiga ning selle tuvastamine on suhteliselt keerukas. Vutimune olen valgustanud vaid selleks, et teada kas on viljastatud või mitte. Poole inkubeerimise pealt on näha, et muna sisu on tume. Võrdluseks võib kõrvale võtta värske vutimuna, mis kumab läbi. 15-16ndal päeval, panen munad kõrva äärde ja kuulan, kas miskit toimub sees. Nii eraldan juba kooruma hakkavaid muna sees unistavatest. Uus kontroll 16 päeva õhtu ja 17 päev. Seekord vaatan üle augud ja keeran õigetpidi. Vutid kooruvad enamasti meeskonnana. Need, kes koos koorusid on tugevad ja elujõulised. Ülejäänud, kes hiljem tulevad ja üksikult, on minul vähemalt, olnud alati probleemidega tibud. | |
|
| |
Buntik Muneja
| |
| |
nisuunn2 Noorlind
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 06.05.12 5:52 | |
| Küsiks vuti kohta,nimelt ei võta üks vutt nagu jalgu alla,vaid roomab ringi,kas sellest tuleb elulooma või peab ta panema ,teised kaks on sihukesed kaagid ,et kohe on. | |
|
| |
Admin Admin
Postituste arv : 1072 Asukoht : Lääne-Virumaa,Rakvere vald Registration date : 19/02/2008
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 06.05.12 6:00 | |
| Sellisel juhul ei tohiks kaheldagi ? | |
|
| |
ellys Muneja
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 06.05.12 7:10 | |
| Võib üritada niidiga jalad kokku siduda, hoida vähemalt ööpäeva. Mul on see aidanud. | |
|
| |
nisuunn2 Noorlind
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 08.07.12 8:14 | |
| Küsiks veel vuti munade haudamisest,kas vuti mune peab jahutama ja niisutama ka?
| |
|
| |
Billi Boy Tibu
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 08.07.12 9:02 | |
| - nisuunn2 kirjutas:
- Küsiks veel vuti munade haudamisest,kas vuti mune peab jahutama ja niisutama ka?
ei tea kas peab , kuid mina olen teinud samuti kui kanad pardid. algul ei keera, siis hakkan keerama , niisutama , lõpus ei keera , niisutan korralikult ja siis ootan....kuni väljas. prooviks panin inkusse äsja munele hakanud vuti muna- tibu tuli, on küll pisi ,pisi. ootan palju veel. osad olid neil noortel õppemunad ei olnud viljastatud. järgmine kord isegi targem... ei tasu kiirustada selle kiire asjaga- õpivad siis tulevad ka munad edaspidi suuremad.ja on ehk rohkem viljastatud. | |
|
| |
ellys Muneja
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 08.07.12 9:14 | |
| Pritsin vutimune jaheda veega, see jahutab neid, ekstra jahutanud (välja tõstnud) ei ole. | |
|
| |
Kattzz12 Muneja
Postituste arv : 110 Age : 47 Asukoht : Võrumaa Registration date : 18/04/2012
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 04.08.14 6:31 | |
| Soetasin just endale täisautomaatse inkubaatori ja tekkis mõte vutimune inkubeerida, aga see rest,millele munad käivad on ju kanamunade jaoks. kas vutimune saab siis ainult käsitsi keerates inkubeerida? Et võtan resti välja? Aga sellisel juhul kaotab masin pool oma mõttest. Ei saa ju inkubaatorit tööle kaasa võtta või mitu korda päevas tulla koju mune keerama. | |
|
| |
Jaanikese Muneja
Postituste arv : 218 Age : 55 Asukoht : Tartumaa Registration date : 24/05/2011
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine 04.08.14 9:12 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Vutimunade inkubeerimine | |
| |
|