KODULINDUDE FOORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KODULINDUDE FOORUM

Missioon: soodustada lindudega tegelemist

PealehtPealeht  Latest imagesLatest images  RegistreeriRegistreeri  Logi sisse  

Milliseid kanu soovitate...

Go down 
+8
Jaanikese
maakas
Buntik
Aasa
Jumbstik
fosse
Ellimineerija
Kitu22
12 posters
AutorTeade
Kitu22

Female
Postituste arv : 13
Registration date : 03/08/2011

Milliseid kanu soovitate... Empty
PostitaminePealkiri: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty03.08.11 0:55

Tere!
Olen siin tuliuus ja otsin targemate abi. Nimelt ei ole mul praegu ühtki kana ja enne järgmist kevadet ühtki soetada ka ei plaani. Kuna olen hirmus planeerija ja uisa päisa otsustada ei taha, siis siit ka minu mure. Plaan on soetada ainult 5 kana ja kukk. Kuna ma oma linde sööma ei hakka, siis mõtlesin, et võiks siis midagi uhkemat olla, aga....tahaksin kuulda teie arvamust, millised kanad oleksid siis välimuselt uhked ja ka head munejad. Rolling Eyes
Sai pikk ja vist segane jutt, aga kuna mul kogemusi pole ja teil jälle on, siis... sunny
Tagasi üles Go down
Ellimineerija
Muneja

Male
Postituste arv : 431
Registration date : 12/01/2011

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 3:53

Tere päikest. Võta Braamad, saad "sõbrad" väga pikaks ajaks. Mingil moel ja määral ka dresseeritavad. Tasuks vaadata välislinke, saab suure (max kuke kaal võib 2,5 aastaselt olla üle 5 kg), ilusa (pakkumistes on uusi värvilahendeid, "sinised" "mustad" jne). Sumatra on ka väga atraktiivne, aga muneb vähevõitu. Fööniks näeb ka lahe välja.
Tagasi üles Go down
fosse
Muneja
fosse

Female
Postituste arv : 793
Registration date : 15/08/2008

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 4:21

Elimineerija, kas tead Eestis mõnda Sumatraomanikku? Suure versiooni siis, ma kääbust ei taha. Mul on vajadus kuke järele. Erilised munameistrid nad just pole ja munad on tillukesed kah, pigem kääbusemõõtu suurel kanal.
Tagasi üles Go down
http://veebipood.semiramis.ee/
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 4:55

Braamade peale olen ka ise mõelnud, mulle meeldivad ka siidikad, aga nemad vist nii head munejad pole. Võtsin raamatukogust selle "Faberge munad", aga seal siidikate kohta andmeid pole. Muidu igati lahe raamat ja väga hästi kirjutatud! Loe ja itsita! Very Happy
Aga suured tänud soovituste eest!
Tagasi üles Go down
Jumbstik
Noorlind
Jumbstik

Male
Postituste arv : 92
Registration date : 10/02/2011

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 7:13

Braamad on tõesti lahedad aga kui panustad rohkem munadele, siis minule meeldivad väga aruakanad ja väikestest sultanid:) Valik missugune
Tagasi üles Go down
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc0062fp.jpg/
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 7:32

Sultanitest pole kuulnudki, nu näe, juba õpingi midagi juurde. Kuidas lapsed nende aruakanadega läbi saavad, kas need agressiivsed pole?
Tagasi üles Go down
Jumbstik
Noorlind
Jumbstik

Male

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 7:44

Ei mina seda täheldanud pole ja olen aru saanud et eks see agressiivus oleneb ka lindude elukeskkonnast ja stressirohkusest. mis puutub sultanitesse siis on teised valged ja suure peatutiga tegelased
Tagasi üles Go down
Aasa
Muneja
Aasa

Male
Postituste arv : 214
Registration date : 13/09/2009

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 8:12

Eks Te peate otsustama,kas ilu või munade kasuks,sest kaks ühes kõlab rohkem reklaamina.
Vaevalt,et modellid väga füüsilist tööd teha jõuavad.
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 8:45

Saan aru jah, et kõike head ei saa, sellepärast uuringi siin targemate käest, millised variandid mul oleks, aga mul hea meel, et nii palju vastuseid juba saanud olen. cheers
Tagasi üles Go down
Buntik
Muneja
Buntik

Female
Postituste arv : 758
Registration date : 24/11/2009

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 18:09

Minu brama muneb küll iga päev. Vahel teeb päevakese pausi ja siis muneb edasi. Haudel on ka juba 2 korda olnud. Nüüd ploksib jälle scratch
Igati hea kindel valik - two in one Smile
Tagasi üles Go down
maakas
Noorlind
maakas

Female
Postituste arv : 75
Registration date : 18/04/2010

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 18:39

Sultani poiss näeb välja selline.Milliseid kanu soovitate... C3c88ebe6ae5
Kuna mul on talle pakkuda ainult üks kanake ,siis sai ta siidikate karja eesotsa.Kukk on jube tegija ,nii ei saanud teda ühe kanaga jätta Tänase seisuga on siis koorunud 8 sultani siidikana poega.
Milliseid kanu soovitate... C26bab218f54
Siidikanad on päris head munejad ja muidugi kanaemmed.
Tagasi üles Go down
http://bonnyanimals.ucoz.com/
Jaanikese
Muneja
Jaanikese

Female
Postituste arv : 218
Registration date : 24/05/2011

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 19:36

Eks see "uhkem" ole paljuski maitse asi, aga minu jaoks näevad ka värvilised leghornid igati kihvtid välja ja munemine peaks ka tasemel olema
Tagasi üles Go down
fosse
Muneja
fosse

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 20:35

Orpintonid on tegelikult sellised imearmasad "kohvikannusoojendajad". Lavendlivärvi araucanad on ka imekenad ja munevad päris arvestatavalt. Munad ainult on pigem väikesepoolsed. Ilukanadest jäi eelkõnelejatel yokohama mainimata. Neid Eestis täitsa liigub.
Tagasi üles Go down
Piret
Muneja
Piret

Female
Postituste arv : 590
Registration date : 16/01/2009

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 20:52

Orpingtoni munatoodang on täitsa OK; hauduma läheb ka edukalt. Tänavu suvel muidugi kipuvad hauduma absoluutselt kõik, olenemata sellest, mida tõu kirjelduses haudeomaduste kohta öeldakse.
Väga ilusad ja supermunejad on ju näiteks Äntu musta värvi munakanahübriidid. Iseloom on neil ka parem kui pruunidel hübriididel, kes on parajad kakukullid.
Minule isiklikult näiteks meeldivad just pisemad munad; väga hea muneja ja übernunnu väljanägemisega on näiteks hollandi sulisjalgne kääbus ehk sabelpoot.
Munemise osas ei tohi muidugi ära unustada seda, et kõik sõltub väga suurel määral ka söötmis- ja pidamistingimustest. Kui korralikku nokaesist pole, ei maksa erilist munatoodangut ka loota, eriti tõulindude puhul, kes üldse pirtsakamad olema kipuvad.
Tagasi üles Go down
http://www.braveheart.pri.ee/
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 20:58

Minust on saanud suur kanade fänn juba enne, kui mul kanad on. Muidugi olen ma neid vanaema juures terve lapsepõlve toitnud ja munade otsimine oli ikka tõsine hasart. Nüüd loodan, et ka minu väiksemast pojast saab suur looma- ja linnusõber, nimelt hakkavad meie sulelised oma korterit jagama kahe miniponiga. Off topic aga ehk te ei pahanda.
Yokohamasid, sabepoote ja orpingtone hakkan kohe googeldama. Söötmisega on nii, et kui ma parimat pakkuda ei suuda, siis looma ega lindu üldse võtma ei hakka (vanaema, tädi Salme jne koolitus) Very Happy
Tänud vastuste eest, naudin seda foorumit täiega, mis siis et nii uus olen.
Tagasi üles Go down
fosse
Muneja
fosse

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty04.08.11 22:35

Alusta siis pigem sellest lehest: http://www.feathersite.com/
Siit saad infot ja pilte pea kõikide tõugude kohta.
Yokohamade kiituseks võin öelda, et inimeste suhtes olid väga hea iseloomuga ja pigem aupaklikud. Selle kuke poole julgesin seljaga ka olla. See-eest kukk-konkurendid said väga armutult tappa ja kannused olid vanemal linnul hirmuäratavalt pikad ning teravad.
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 4:22

Wow, vot see on lehekülg, selleks, et kõik läbi vaadata, kuluks mul vist terve öö.
Lätist leidsin sellise koha kus kanu ja tibusid müüa (kõige muu hulgas) see leht on midagi kuldse börsi sarnast. Ette ka need kolm v-d ja siis ss.lv/ru/agriculture/aviculture/ Sealt tuleb ise valida, mis linnud huvitavad ja vene keelt peab oskama või siis kasutama google tõlgi`t.
Tagasi üles Go down
merx
Noorlind

Female
Postituste arv : 53
Registration date : 05/02/2010

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 8:10

Aga miks alustuseks tõukana?Hästi ilusad on ka igasugused segu kanad.Nad on kõik ise moodi,ei ole kaht ühesugust lindu.Munevad väga hästi ja hauduvad ka tibusid.Arvan seda,et kui selle "haiguse" kätte jääda,siis ei piirdu see ainult viie kana ja ühe kukega.Seda ütlen ma omast kogemusest.Algul viis ja juba on neid märkamatult viiskümmend flower
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 8:55

Ohjeee, kardan ise ka, et varsti saab mu viiest kanast siis kümme, eks näis, viiskümmend mulle õnneks ei mahu. Kuigi mu pere on juba harjunud mõttega, et neil tuleb loomaaias elada...
Tagasi üles Go down
Jumbstik
Noorlind
Jumbstik

Male

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 10:24

Mina ka arvasin et esimene aasta lihtsalt proovin kümne kanaga aga välja tuli 2x inkubeerimist ja 40 tibu lisaks Smile
Tagasi üles Go down
andu
Tibu

Male
Postituste arv : 26
Registration date : 04/11/2010

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 10:46

Minul muutus hobi haiguseks 3 aastaga, mingil hetkel pidin tegema otsuseid ja valikuid.Hetkel vaatan, et kõige huvitavamad värvitoonid,iseloomult kui ka haiguseid taluvamad on talu ja tõukana ristandid.
Vaatates vähest ruumi panin rõhu eesti vutile.
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 11:06

Njaa, nii põnev lugeda, mida ja kuidas keegi toimetab. Tahaksin teada, et kas keegi sellist varianti ka pakub, et kui munad kuskilt mujalt toon, siis keegi kellel inkubaator on, saaks (loomulikult tasu eest) meie uued pereliikmed ka välja haududa.
Tagasi üles Go down
Kana-Kata
Muneja
Kana-Kata

Female
Postituste arv : 191
Registration date : 16/08/2009

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 20:22

Aga miks inkubaatoriga jamada?Selleks tulebki kanad võtta,kes hauduvad ja need teevad selle töö ise kenasti ära Wink
Tagasi üles Go down
Buntik
Muneja
Buntik

Female
Postituste arv : 758
Registration date : 24/11/2009

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty05.08.11 22:11

Mina alustasin ka 5-e kanaga, nüüd on linde kokku 60nd. Talveks kindlasti nii palju ei jää, sest osa läheb potti, osa müüki, osa viljakoti vastu vahetuseks.
Talvenorm 20(5) munejat, 5 hane ja 2 vutti.

Pean tunnistama, et mingi hetk oli koos tibudega 70nd lindu. Ja seda oli ikka megapalju. Hommikune pottide/plännide toiduga ja hanede 2 vannivee vahetamine võttis tervelt tund aega.

Nüüd on linnud ühes aias ja toidu jagamine on tunduvalt kiirem. Very Happy

Igal juhul jõudu sõltlaseks saamisel Laughing
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty06.08.11 2:35

Ossaaaaa, mul õnneks pole nii palju ruumi, muidu ma kardan, et oleks sama seis. Ma ei suudaks vist potti ka panna, sellepärast tulebki asi kontrolli all hoida.
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty06.08.11 2:36

Kana-Kata kirjutas:
Aga miks inkubaatoriga jamada?Selleks tulebki kanad võtta,kes hauduvad ja need teevad selle töö ise kenasti ära Wink

Selles on sul õigus küll jah!
Tagasi üles Go down
andu
Tibu

Male
Postituste arv : 26
Registration date : 04/11/2010

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty06.08.11 5:35

Kindlasti soovitan jamada inkubaatoriga. Keerates mune ja nähes kuidas nad kooruvad, see on huvitav kogemus.Kui on soovi siis aprilli alguses annan inkubaatori tasuta.Ainult inkubaatori trantspordi kulud jäävad kanda.
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty06.08.11 5:53

Ahvatlev pakkumine, kui ikkagi otsustan inkubeerimise kasuks, siis kindlasti võtan pakkumisest kinni. Ehk juhtunsegi Tartu kanti Smile
Tagasi üles Go down
Kitu22

Female

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty06.08.11 7:59

andu kirjutas:
Kindlasti soovitan jamada inkubaatoriga. Keerates mune ja nähes kuidas nad kooruvad, see on huvitav kogemus.Kui on soovi siis aprilli alguses annan inkubaatori tasuta.Ainult inkubaatori trantspordi kulud jäävad kanda.

Vahetaks mõned kontakttelefonid vms. siis oleks lihtsam ühendust võtta. Minu e-mail on kitu22 ät gmail.com, kirjuta sinna oma tel.nr. näiteks.
Tänud!
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: Milliseid kanu soovitate...   Milliseid kanu soovitate... Empty

Tagasi üles Go down

Milliseid kanu soovitate...
Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
 Similar topics
-
» kust saada odavalt kanu
» Ostaks musti kanu...
» Kuidas lepitada kanu?