| Jalalesta ravimine | |
|
|
Autor | Teade |
---|
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Jalalesta ravimine 07.05.09 1:00 | |
| Rääkisin täna Erkkoga (tema käib meil kahjuks alles lugemas - loodan,et liitub ka varsti ikkagi ja hakkab oma nõuandeid otse jagama) ja tema soovitus oli selline: 1/2 osa diiselkütust segada 1/2 osa vana mootoriõliga (nt.muruniiduki oma) ja selle segu sisse siis kokku 2 korda kasta kanajalgu (nädalase vahega).
PS: ärge seda siiski tehke!!!!
Viimati muutis seda Kiti (17.11.10 7:02). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
Kiti Muneja
Postituste arv : 1127 Age : 51 Asukoht : Harjumaa, Kurtna/Tagadi Registration date : 09/04/2008
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 07.05.09 1:07 | |
| Kuskil oli ka teema (kahjuks ei leia momendil üles), et munadel koordumisel augud teravas otsas. Errko sõnul on tegu haudemunade vale hoidmisega - tuleb säilitada terav ots allpool | |
|
| |
kross Muneja
Postituste arv : 491 Asukoht : Viljandimaa Registration date : 27/03/2008
| Pealkiri: Mure 19.01.10 17:39 | |
| Avastasin,et minu kahel eelmisel kevadel toodud siidikakukel on jalad väga koledad, jalalest,varem toodud siidikukkedel küll sellised polnud. Kõigil teistel lindudel on jalad korras.Nüüdseks on need kuked karjast küll kirvetera läbi likvideeritud aga mure siiski, kas on võimalik, et lööb veel see haigus välja ka mõnel teisel linnul, kui pikk võib olla peiteaeg Siiamaani jah pole teised veel nakatunud,kuigi nad on ju nii pikka aega juba teistega koos olnud ja nende kahe linnu jalgade olukord oli ikka päris kole.Ei ole varem kõiki kanu nii, ninnu-nännutanud ja sülle võtnud ega vaadanud nende jalgu, oma lohakus ka .Nüüd õppetund käes, hakkan neid rohkem jälgima ja eks see jalalesta tõrje tuleb ka nüüd kindlasti ette võtta. | |
|
| |
ulaturo Muneja
Postituste arv : 506 Age : 66 Asukoht : Tartumaa Registration date : 21/01/2009
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 19.01.10 19:48 | |
| Kindlasti tuleb põletada õrred ja desinfitseerida ruum, lestad pesitsevad just sellistes kohtades, kus linnud kaua kükitavad. Looma apteegis on selleks ka rohud olemas, mida tuleb vees lahustada. Ma ei mäleta selle nime, kuid hind polnud kallis. Need surnud lestade korbad, tuleb linnu jalalt tasakesi ära kraapida ja alles siis ravida. Peale lahuses hoidmist, määrida jalad vaseliiniga , kuna nahk on õrn. | |
|
| |
ulaturo Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 19.01.10 20:41 | |
| Leidsin lõpuks selle rohu nime, NEOSTOMOSAAN. 1ml-300ml vees lahustada, lind jalgupidi lahusesse ja hoida natuke aega. Loomulikult eelnevalt puhtaks kraabitud jalad(õrnalt). Seda lahust kasutatakse ka kirppude, puukide ja väivide tõrjeks. Soovitav korrata nädalaste vahedega 2-3 korda. Nõrgema lahusega, 2ml- ämbri veele, võib ruumid üle teha. 2ml , maksis 1.50kr. | |
|
| |
kross Muneja
| Pealkiri: Kas 19.01.10 21:57 | |
| | |
|
| |
ulaturo Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 20.01.10 0:45 | |
| Ma ei usu, et Agrost saab, kuid pole ka küsinud. Mina sain VETarstilt ja tean, et vet-apteekides on ka. | |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 20.01.10 1:50 | |
| Väljamaa ajakirjad soovitavad ka vedelal kujul ivermektiini. Siiani pole vaja läinud, aga igaks juhuks olen alati kõik sellised tähelepanekud tuleviku tarvis kirja pannud! | |
|
| |
Naki Muneja
Postituste arv : 188 Age : 50 Asukoht : Harjumaa, Nissi v, Rehemäe k. Registration date : 30/03/2009
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 20.01.10 2:06 | |
| Kasutatakse ka veel karbarüüli, kumafossi ja malatiooni nii lokaalselt kui ka süsteemselt. Andmed raamatust "Lindude tervishoid ja haigused" | |
|
| |
florita7 Muneja
Postituste arv : 366 Age : 44 Asukoht : Jõgevamaa, Pala Registration date : 11/04/2008
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 20.01.10 2:52 | |
| Neostomosan on retseptiravim ja seda apteegist niisama osta ei saa. Peab loomaarsti poole pöörduma, tema kaudu saab küll. Olen koeri sellega kirpude tõrjeks töödelnud. Hea odav ravim. | |
|
| |
Piret Muneja
Postituste arv : 590 Age : 56 Asukoht : Harjumaa Registration date : 16/01/2009
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 20.01.10 9:11 | |
| Kumafoss on paljude varroatoositõrjevahendite toimeaine ja täitsa kasutusel, karbarüül peaks olema keelatud; samuti malatioon. | |
|
| |
kross Muneja
| Pealkiri: jalalesta ravi 21.01.10 1:26 | |
| Viljandist sain Vetre OÜ-st NEOSTOMOSAN-i, seal müüja on ise vet arst ja kirjutab kohe selle vajadusel välja.Üks ampull on 5 ml. ja sellest saab teha 5 l. lahust.Üks ampull maksab 20.-.Öeldi, et kanaõrsi pole küll vaja välja vahetada, piisab, kui kõik ära desifitseerida ja kanad jalgupidi sellesse lahusesse ja nädala pärast uuesti protseduuri korrata, sellest piisab. | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 11.02.10 22:30 | |
| Tegin ka oma linnukestele jalalesta ravi. Leotasin eelnevalt soojas lillas vees. Üritasin võimalikult palju korpasid maha saada. Määrisin väävelsalviga, peale veel silikooni sisaldava kreemiga, et niiskus ja muu jama ligi ei pääseks. Kuna korpade eemaldamisega tekkisid kergelt veritsevad kohad, siis lasin peale rohelist. Kahel kanal on kõik ok, aga üks on nüüd ühest jalast ära. Enamuse ajast ta lösutab, kukk muidugi võtab kui signaali, et paarituda. Söömas, joomas käib, aga käimine valmistab tal raskusi. Hoiab seda jalga ja see jalg väriseb. Jama on juba kõva nädal. Olen üritanud veel seda jalga leotada ja kreemitada. Aga mulle tundub, et asi pole enam lestas, sest see jalg ei ole nii kahjustatu kui teine. Kahju on ka supiks teha, kuigi 2 aastane muneja. Mul niigi vaid 7 tegelast ja enne juunit pole uusi munejaid ju kuskilt võtta. Ta karja kõige kobedam kana Aga kui asi ei parane... | |
|
| |
Buntik Muneja
Postituste arv : 758 Age : 55 Asukoht : Luke, Tartumaa Registration date : 24/11/2009
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 12.02.10 6:29 | |
| Eraldasin kana teiste hulgast. Tegin talle pesa, panin sinna paar muna. Jätsin söögi ja joogi. Kukk oli ta juba täiesti ära väntsutanud... | |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 13.02.10 2:02 | |
| Ostsin täna Neostomosani apteegist. Palun õpetage asja kasutama, kuna õpetust kaasa ei saanud. Tegin targa näo pähe ja ütlesin, et oskan asjaga ümber käia. Muidu poleks müüdud. | |
|
| |
ulaturo Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 13.02.10 2:25 | |
| Mul eespool väike õpetus kirja pandud, selle rohuga. | |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 13.02.10 2:46 | |
| Tänud. Ma vist lugesin algust üle rea , et õpetust ei märganud Hakkan siis õhtul toimetama. Peaks profülaktika mõttes kõikide kanade jalad ära kastma? Vat kuke kätte saamisega tekib küll probleeme Kahju, et kaamerat pole, et seda nalja filmile saada... | |
|
| |
kross Muneja
| Pealkiri: 5 ml. 13.02.10 3:33 | |
| 5 ml. ampullist saab 5 liitrit lahust,sellest piisab kuni 50 kana ära desifitseerida,kana tuleb jalgupidi hoida selles lahuses natuke aega ja nii kõik kanad sellest lahusest läbi,ülejäägiga tuleb õrred,pesakastid üle käia.
Ja nädala pärast peab kõik uuesti tegema. | |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 13.02.10 5:12 | |
| Sai see jubeda haisuga protseduur läbitud Nädala pärast siis uuesti. Kukk isegi andis end kätte , ei pidanudki kaua taga ajama. | |
|
| |
Buntik Muneja
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine 13.02.10 8:01 | |
| Lombakas kana on justnagu virgem. Igal juhul ronis ta juba õrrele Aga ta teeb kolmandat päeva imelikku häält. Selline vaikne kok-kok. On hästi vaguraks muutunud Ei teagi kohe mida arvata. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Jalalesta ravimine | |
| |
|
| |
| Jalalesta ravimine | |
|